A fenti címet az ismerősöm ihlette.

1.

Hétfő reggel beballag a kapitányságra. A hétvégétől lelkesen, még a buli hangulata visszahangzik lelkében, ám nem sokáig élvezi a hétvége utóképeit, mert közlik vele, hogy 8 után osztályértekezlet. Ismerős ki nem állhatja a reggeli értekezleteket, hiszen mindennek meg van az ideje, szigorúan betáblázott napirendjét remekül fel tudja borogatni egy-egy értekezlet.

Az értekezlet végén jön a kérdés az osztályvezetőtől: "Van valakinek szakmai kérdése?"

Ismerős kezet lenget: "A múlt héten odaadtam az egyik aktámat, azt ígérted, átnézed, ha a héten nem sikerül hazaviszed, tudod, hogy ma jön benne a gyanúsított, s nem tudom mit kéne kérdezzek. Vagy hogy megáll-e még az a másik bűncselekmény is?"

Osztályvezető elsápad, majd halványan közli: "Basszus... Azt otthon hagytam. De úgyis van másod példányod, nem?"

Ismerős: "Van. Hogyne lenne. Határidő hosszabbításon az ügyészségen...."

Gyanúsított hazaküld....

2.

Ugyanazon szépséges hétfőn úgy volt, hogy az egyik ügyben visznek neki bűnjeleket. Vár türelmesen, majd a megbeszélt idő leteltét követően fél órával telefonál. Rögvest kiderül, hogy sajnos dugó miatt a várva várt bűnjelek, melyekből SOS kellett volna dolgozni nem érkeznek meg aznap.

3.

Bejön a tanú a kihallgatásra. Végre valami pozitív. Egészen addig, míg a kihallgatás végén azzal nem szembesül az ismerősöm, hogy fizikai képtelenség nyomtatni. Telefon a rendszergazdának, aki nem tudja orvosolni a problémát.

4.

Telefonál a következő tanú, hogy ő bizony aznap nem jön be, és ha be is jön, nem mond semmit, mert az ilyen-olyan törvény megtiltja számára....

5.

Ismerős ebéd után elballag kávézni és sütizni a kollégáival a büfébe. Itt jön a kegyelemdöfés. A máskor vele kedves, mosolygós pultos olyan szemmel néz rá, hogy ha tekintettel ölni lehetne, már rég halott lenne. Persze ezt szóvá is teszi. Mire a válasz: "akkor majd nem nézek rád legközelebb sehogy. és amúgy is már csak három hétig kell elviselned, nem bírod ki?!"

fejlövés :D

Szerző: Berill Shero  2010.09.13. 21:24 5 komment

Címkék: hivatásosok

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr772278695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ördögtündér 2010.09.13. 21:53:38

Háháááá, mi 3 példányban dolgozunk :D

Berill Shero 2010.09.13. 22:08:51

@Ördögtündér: Hát van olyan hely, ahol a nagy mennyiségre tekintettel csak 2-ben...

Amraz 2010.09.14. 08:27:15

Na, nálam ez az "osztályvezető" nem lenne egy percig sem osztályvezető. Aktát hazavinni... Ha dolgozni akar, menjen be!

captain 2010.09.14. 19:01:47

vazze... nálunk a múlt péntek volt olyan, hogy főnöktől-beosztottig mindenki überdilis volt, mindeki gyilkolt mindenkit, nem győztünk imádkozni a "cellatársammal" hogy legyen már vége a napnak.
de azért jó tudni, hogy másnak is van sz@r napja... :p

captain 2010.09.14. 19:02:47

ja, a hétfő se volt sokkal különb.. :s
süti beállítások módosítása