A médiumok tele vannak a balul sikerült verseny részleteivel.

Csodálom, hogy nem történt haláleset. Én ugyan nem versenyzem, de a közvetlen családtagjaim igen. Ott voltak. Elsőként láttam a felvételt. Nem adja vissza azt a sokkot, amit átéltek az ott tartózkodók. Borzasztó az a fajta tehetetlenség, amikor látod és tudod, hogy nem tudsz megállni, nincs mit tenni, itt esés lesz. A végeredmény meg 60-80 km-es sebességnél megjósolhatatlan.

Emberek repültek át a korláton, landoltak az árokban, estek át egymás - nem olcsó - kerékpárjain. Volt, akinek a vénájából spriccelt a vér, akadt, akinek egy darab hiányzott az ujjából. A szerencsések maguk másztak át vissza az útra, a kevésbé szerencséseket a sporttársak adták ki a mentősöknek.

Nem ismerem a helyszínt, de azt látom a felvételeken és a nyilatkozatokból világosan kitűnik, hogy a szervezésből adódott a baj. Egymásra engedni az amatőr és versenysportolókat? Egy olyan úton, ahol nem tudnak egymástól elszakadni?  Benne van a pakliban,  hogy az elsőként elesett nem reálisan mérte fel a saját képességeit. De ha normális a szervezés, akkor ott maximum még pár ember esik rajta kívül, nem lesz belőle tömegbaleset.

Nem akarok ítélkezni, nem akarok felelősöket keresni, de muszáj levonni a tanulságot, hogy ilyen SOHA TÖBBÉ NE FORDULJON ELŐ!

Remélem kiheverik a sérültek azt a traumát, ami ott érte őket.  Igen, a biciklis létbe bele van kalkulálva, hogy az ember időnként felborul, sőt még az is, hogy elütik, de nem törvényszerű, hogy ennek be kell következnie!

Jobbulást kívánok mindenkinek és maradéktalan felépülést!

Szerző: Berill Shero  2020.07.13. 22:00 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr6216003442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása