Hivatalos ismertető:

https://port.hu/adatlap/film/mozi/sicario-2-a-zsoldos-sicario-day-of-the-soldado/movie-197987

Az első részt nem kell feltétlenül megnézni ahhoz, hogy a másodikat is élvezni tudjuk, bár tény, a szereplők összeszokottságát a Bérgyilkos mindenképp megmagyarázza.

Nekem személy szerint hiányzott belőle Emily Blunt szociálisan érzékeny alakja. Nélküle tipikus pasis-akciós lett, amolyan jól megmentjük az egész világot feelinggel.S ahogy lenni szokott némi értetlenséggel.

A film első része a mexikói drogháborút hitelesen és roppant izgalmasan mutatta be, s már a korábbi bemutató után tudni lehetett, hogy lesz második és majd harmadik rész is. A mexikói drogkartell tagjai közel-keleti terroristákat csempésznek át, de mint kiderül ez egy ócska mellékszál. Holott lehetett volna erre is építeni. Értelmetlen terv születik arra, hogy két kartellt egymásnak ugrasszanak, holott Mexikóban több is tevékenykedik. Kicsit eszement tervnek tűnik. A korábbi epizódban megismert Josh Brolin, FBI ügynök ismét a bérgyilkost alakító Benici del Torohoz fordul segítségért, mikor az amerikai kormány szeretne kimaradni a buliból. A nagy terv az, hogy elrabolják az egyik kartell fejének a lányát. Mivel már megszokhattuk, hogy semmi sem úgy sül el, ahogy azt tervezik, a kormány az első akadálynál kihátrál és az ügynökre bízza a szálak elvarrását. Kicsit középszerű, kicsit klisé a történet ezen része.

Azért ütős pillanatokban nincs hiány. Például, mikor már szétizgultuk magunkat az üldözős, terroros robbantós jeleneteken, jöhet Brolin szandálja. Igen, az egyik jelenetben hátulról mutatják, a vádlija van a fókuszban, s mégis sokat mondó a képkocka. Főleg, hogy kontrasztként bakancsba bújtatott lábakat is látunk. A film innentől tele van furábbnál furább véletlenekkel, amit néha egészen nehéz elhinnünk... A lüktető, hangulatfokozó zene, ahogy az első részben, itt is telitalálat. Van egy erős mellékszereplő, akinek jelleme folyamatosan fejlődik. Naná, hogy nem jó irányba.

Volt néhány jó és magasra ívelő pontja a filmnek. Összességében egy esti kikapcsolódásnak elmegy, de koránt sem hagyott olyan mély nyomokat, mint az első rész.

A film végén találtam egy bakit is, amikor az egyik hős elvágja a halott övcsatjával a kezén a ragasztó szalagot, aztán a már szabaddá vált kezével lehúzza az arcát takaró kendőt, mind oké. Viszont előtte perceken át azt láttuk, hogy emberünk küzd azzal, hogy az össze ragasztószalagozott lábával elkússzon valahova, vajon miért nem mutatják, hogy azt is elnyiszatolja, vagy letépi? A másik két elemmel elég sokáig és jelentőségteljesen elbíbelődik.

A befejezés megint csak nem szokványos. Kicsit franchise-szerű, következik belőle, hogy jönnie kell a harmadik résznek. De ha abban is ilyen kiégettek és befásultak lesznek a szereplők, értelmetlen tettekkel, kár belekezdeni.

Nálam mondjuk max egy hatost ér...

Szerző: Berill Shero  2018.07.12. 19:29 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr8514109049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása