Ma három magyar szerző könyvét hoztam nektek. Anne Raven tollából az Illegális szerelmet, Lili Ann Danielstől a Szerelem kötőféken-t és Csákvári Éva Boszorkánylepke című könyvét.

Mindhárom kortárs szerzőt ismerem személyesen, épp ezért vártam izgatottan a regényüket. Mire az ajánlóm megjelenik, addigra Anne Raven és Lili Ann Daniels új könyvvel is megörvendezteti a romantikus műfaj kedvelőit.

Mi a közös a három regényben? Mindegyik könnyen fogyasztható és nagyon szórakoztató.

Anne Raven izgalmas világba kalauzol, főszereplője az egykori boxoló, Zalán. Vivien és párja, Ákos kapcsolata első látásra tökéletesnek tűnik. Boldogságához már csak az hiányzik, hogy rendezze húgával a korábban megromlott kapcsolatát és találjon egy jó fotós témát a diplomamunkájához. A törékeny boldogságot felborítja, hogy Ákos vidéken kap álláslehetőséget. Az sem segít, hogy a fotózáshoz Zalán bár tökéletes alany lenne, de egyikőjük se akarja a közös munkát. A helyzetet bonyolítja Vivien húga is, aki nem a megfelelő társaságba kerül Pesten. A lány Zalán segítségét kéri, aki vonakodik elvállalni a feladatot. Egyre több titokra derül fény, de vajon kinek jó ez?

A Boszorkánylepke Helga vívódásain keresztül mutatja meg a felnőtté váló fiatal nő küzdelmét önmagával, az önbizalomhiányával és érzelmi kapcsolatéhségével. Teszi mindezt úgy, hogy Helgának a barátnője, Rita tart tükröt, aki pont ellentéte a megfontolt lánynak.  Meddig megy el Helga, hogy megszabaduljon a megfelelési kényszerétől? Belefér-e a konzervatív neveltetésbe az egyéjszakás kaland vagy a swinger klub? Kalandok és felismerések során keresztül kalauzol Éva, játszi könnyedséggel.


img_20231023_2113001.jpgfotó: saját

Lili Ann Daniels regénye nem magyar környezetben játszódik, de olyan problémákkal szembesít, amelyek akár velünk is megtörténhetnek. Liz Brighton megismerkedik a tökéletes, művelt, jóképű férfival. A problémát tetézi, hogy a férfi történetesen a húga párja. És együtt kell töltsenek két hetet. Vajon sikerül eltitkolnia a fellángolását? Az együtt töltött idő alatt a húgával való nem túl jó viszonya megváltozik-e? Ha mindez nem lenne elég izgalmas, a történetben nagy szerepet kap egy gyönyörű, de megfékezhetetlen ló is. Különös barátság alakul ki közte és Liz között, kalandos nyár elé néz a főszereplő.

A regények abban hasonlítanak, hogy önmagukat kereső nők kalandjainak lehetünk részesei, függetlenül attól, hogy milyen helyszínen járunk. A karakterek mindegyik műben élők és hitelesek. Tetteik, motivációik világosak, vívódásaik nagyon maiak, erkölcsi mércéjük azonos. A feszültség mindegyikben folyamatos, amikor már azt hisszük, hogy a főszereplő – akinek mindannyian őszintén, tiszta szívből szurkolunk – megérkezett a siker kapujába, mindig történik valami. Mindhárom műben központi szerepet kap a testvéri kapcsolat, a barátságok. Csupa olyan helyzettel találkozunk, ami velünk is megeshet. Mindhárom mű esetében egyszer fenn, egyszer lenn vagyunk, épp úgy, ahogy a szereplők hangulata változik. Együtt örülünk a szereplők sikereinek és megvisel, mikor látjuk, hogy az erőfeszítések után mégis elbukni készülnek.

Bármelyik könyvet is választod, mindegyik remek kikapcsolódást nyújt. Gördülékeny stílusuk miatt tökéletes kiegészítők a vízpart mellé, vagy egy könnyed nyáresti programnak egy jó koktéllal.  Szórakoztató és könnyed stílusuk miatt akár egymás után is tökéletesen fogyaszthatók.

Szerző: Berill Shero  2023.11.12. 19:00 Szólj hozzá!

Címkék: Könyvajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr4018241581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása