Megtörtént. Nem tudtam eldönteni, hogy sírjak, vagy nevessek.

Hülye gyerek mata részegen, szó szerint felesik a vonatra. A haverja alig bírja függőlegesbe rángatni. Leülnek. Addig nincs is baj, míg a kaller meg nem jelenik. Részeg semmit nem szól, haver mutatja a saját jegyét és közli, hogy a társának nincs és a következő megállóban úgyis leszállnak.


Körülöttük az utastársak mindegyike jól megtermett pasi, de senki nem akar beleszólni a kezdődő vitába. Kaller közli, rendőrt hív, mert jegy az kell, anélkül nem lehet utazni. Egészen normális hangnemben, bár nem nagyon várja meg, hogy egyáltalán kotorászni kezdjenek a jegy után. Valakinek azonnal telefonál, hogy jöjjön már át a másik szakaszból.
Kevésbé részeg erre teljesen kifordul önmagából (vasággyal együtt kb. negyvenkét kiló, kora meg nagy jó indulattal olyan húsz..., a kaller nagydarab kisebbséginek tűnő....) és üvöltve a felmenőktől kezdve válogatott szépségekkel illeti a vasút munkatársát.
Kallerünk konfliktuskezelésből "jelesre" vizsgázik. Felveszi a kesztyűt, mondja a kis csávónak, hogy s...be lesz b...a a börtönben, miután a bíróságon megismételheti, amit most a kamerába mondott. Majdnem egymásnak mennek. A részegen kívül még egy anyu forma, kevés jó indulattal nőnek nevezhető lény is van vele, ő próbálja csitítani. Fennen hangoztatja, hogy ne foglalkozzon a kalauzzal, látszik, hogy nem utasbarát és különben is...


A következő megállóban leszállnak. Addigra érdekes módon a részegnek is előkerül a jegye. És még érvényes is. Az anyázás mindkét fél részéről a peronon folytatódik.

Magyarország 2018.04. Én így szeretlek!

Ui: a börtön emlegetésénél a vaságyas kis csávó lazán benyögte, hogy most szabadult (fejről mondjuk max az iskolából, de nem a böriből, az tuti)...

A kérdés költői, a szolgálató szektorban dolgozóknak nincs szűrés, arra, hogy:

a) mennyire empatikusak?

b) hogyan és miként kezelik a konfliktust? - erre már vannak nagyon jó tréningek....

 

Szerző: Berill Shero  2018.04.12. 19:27 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr2713829622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása