Film ajánlóval ellentétben most könyvet ajánlok.

Bár simán lehetne belőle filmet is forgatni.

Imádom Laci stílusát, minden könyve más és más, mégis letehetetlen. Mondjam, hogy hozta a szokásos színvonalat és azt, amit vártam tőle? Nem csak olvastatta magát, de gondolkodtatott is. Ahányszor a rádió a migránsokról közöl híreket, összeugrik a gyomrom. Tudom, nem ez volt a cél. Tudom, a könyv fikció. De vajon tényleg az?! Legyünk optimisták és merjünk benne hinni, hogy nem válik valósággá?

A történet a nem túl távoli jövőben játszódik. 2033-ban a migrációs hullám már két évtizede tart. Az Európai  Bevándorlás Hivatal ügynöke Radnai Margit a könyv egyik főszereplője. Mellette a kiváló oknyomozó, Shelia Ward a másik női figura. A férfiakat a körözött terrorista, Mukhtar és dr.Malki Zakariás egyetemi oktató képviselik.

A napi politika visszaköszön a regény lapjain, de nem szárazon, szájbarágósan és még véletlenül sem akarja az író a voksát egyik oldal mellé se letenni. állást foglalni. Tények vannak benne, ami betudható az író jól informáltságának,  alaposságának, politológiát is tanul. A cselekmény akciófilmhez hasonlít. Mindig történik valami. A szereplők emberek, sebezhetőek, szerethetőek, a motivációjuk kristálytiszta, ahogy a mellékszereplőké is, például a remekül ábrázolt főnöké, akinek a széke a legfontosabb. Ismerős ez valahonnan? Ilyen világban élünk. Mindent az érdek mozgat.

A szereplők a történések hatására kénytelenek felülbírálni korábbi elképzeléseiket, megvizsgálni az új szituációkat. Van aki elbukik, van aki felemelkedik és olyan jellemfejlődésen megy keresztül, amire a könyv elején nem számítottam. Minden óramű pontossággal következik be, ami az elején még nem világos, az a végére kikristályosodik. Nagyon jól felépített mű. Nagyon mai, nagyon aktuális.

Olyan gondolatokat vet fel, amit nem csak nekünk, de a politikusoknak is magukévá tenni, hogy megelőzzük a műben ábrázolt eljövendő "szép világot"!


 

Szerző: Berill Shero  2017.05.25. 20:34 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr5012505117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2017.05.26. 06:22:23

Olvastam, nagy várakozással faltam a betüket. De vhogy nem jött át, vmi hiányzik belőle.
süti beállítások módosítása