Nénike beballag a kapitányságra. Természetesen pénteken a munkaidő vége előtt fél órával. És természetesen az évezred bűncselekményéről bír tudomással.

Körülményes. 1900 nagyon régenről indul a sztori. Kb. az üveghegyen túlról. Csak itt nem üveghegy van, hanem adózatlan dohánytermék.

A nyomozó figyelmesen hallgat. A mami elmondja, hogy a tízemeletes társasház, ahol ő lakik egy bűntanya. Tudja, hogy a szomszédai illegális dohányáruval foglalkoznak. Főleg az elsőtől a negyedik emeletig. Tuti, mert nagyon sokat jár a lift. És hallja, hogy nehéz tárgyakat húzgálnak.

A rendőr megkérdi, hogy nem fordulhat-e elő, hogy valaki bevásárolt, költözik, azért hall furcsa hangokat. A  néni szerint nem. Hiszen autók is jönnek-mennek, mindenfélék, abból is vesznek ki dobozokat, néha pénzt is adnak érte, szóval csak cigi lehet.

A nyomozó próbál a futárcégekre, ételszállítókra kitérni, de a nyanya nem hagyja lerázni magát, kivágja az aduászt. Onnan tudja, hogy illegálba nyomják a cigarettát, mert az egyik szomszédjával - végre valaki nevesítve! - találkozott már a közeli piacon. És! a kezében volt egy doboz cigaretta. Az, hogy emberünk esetleg dohányzik az mellékes.

A rendőr kéri, hogy nevezze meg a szomszédokat, akik a "bűncselekményeket" elkövetik, mondjon emelet, ajtó számot, gépjármű típust, rendszámot, cigaretta márkát stb. Néni zavartan néz, majd azt mondja, hogy ő ilyennel nem tud szolgálni. Mit képzel a nyomozó hatóság, úgy néz ki, mint aki feljelentgeti az ismerőseit?! Ezt kikéri magának, ő abban a házban lakik!  A rendőr igyekszik rövidre zárni, érdemi adatok híján sokat nem tehet. Oké, mami megérti, megígéri, hogy visszajön majd konkrét adatokkal.

Eltelik egy hét. Nénike visszaballag a kapitányságra. A korábbi nyomozó nincs bent, a többiek felkészítik a panaszirodást. És lőn! Mami bizonyítékot szolgáltat. A4-es lapon kb. az utcában megforduló összes jármű rendszáma feltüntetve. :) Ésss fényképet is hozott. A rendőrök forgatják, fogalmuk sincs egy körfolyosós, elit negyedbeli társasház képén mit is kellene nézni. A néni felvilágosítja őket! - Maguk tényleg nem látják?! Hát ott a villámhárító helyén kifeszített drótkötél! Ezen húzzák fel éjjelente a kartondobozokat!!! :)

Szerző: Berill Shero  2017.03.16. 21:09 Szólj hozzá!

Címkék: hivatásosok

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr612289897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása