A napokban jártam a Premier Kultcaféban (http://www.premiercafe.hu/). És igen, ez itt tényleg a reklám helye. :)

Én ugyan egy könyvbemutatóra érkeztem a fenti kávézóba, ahol Réti Lászlóval (http://www.retilaszlo.com/) lehetett az új könyvéről, a Falak mögöttről beszélgetni, de a hely az első pillanatban elvarázsolt.

Hogy még véletlenül se csapongjak, kezdjük az elején. Megérkezve az első, amit tapasztaltam, hogy idősek, fiatalok vegyesen ücsörögtek az asztaloknál, hívogató szendvics, sütemény, üdítő, kávé és barátok, rokonok társaságában. Az első pillanatban megragadtak a ketrecbe zárt mackók, amelyek csak a mai napra vártak. Arra, hogy a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány jóvoltából új gazdára találhassanak és egy nemes ügyet szolgálhassanak. A magyar sportolók, filmrendezők mellett neves külföldi sztárok is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Ha nem tudtam volna, hogy a Premier Kultcafé fogyatékkal élőket is foglalkoztat, fel sem tűnt volna. Ugyanis nagyon kedves és lelkes emberek dolgoznak ott, akik a szívüket is beleteszik a munkába. Segítőkészek, udvariasak és felkészültek. :)

A véletlen úgy hozta, hogy Réti László jóvoltából Kárász Róberttel és nagyon szimpatikus párjával, Benedek Róza Muriellel is válthattam pár szót a könyvbemutató előtt. Robi lelkesen mesélt a macikról, arról, hogy az egykori Vörösmarty Mozi hogy lett az általa megálmodott hely és még sok mindenről, közvetlen stílusban, mintha ezeréves ismerősök lennénk. A könyvbemutatót ő vezette fel, s engem élőben is meggyőzött, hogy csupa szív, empatikus és a tv-n kívüli világban is roppant mód otthonosan mozgó, hiteles személyiség.

A 2033-ban játszódó krimihez Róza tett fel értő kérdéseket, remekül szőve a beszélgetés fonalát. A kiadó vezetője is roppant szórakoztató módon adott ki kulisszatitkokat az íróról, aki néhány információval szintén itt szembesült.

Ami bennem mélyen megmaradt, hogy milyen szívóssággal végzi az íráshoz szükséges kutatómunkát a család és a munkahely napi feladatai mellett. Elmondása szerint az általa szabott határidőre tekintettel ezt a legújabb könyvet nem olvasta el egyben, mikor kész lett, de vélhetően így sem csalódnak az olvasók majd, hiszen minden könyve letehetetlen. László az írást hobbiként műveli, talán ezért is olyan szórakoztatóak az írásai, mert nem muszájból, kényszerből alkot, ahogy azt egyes "neves, nagy, kortárs" magyar írók teszik, akinek ezáltal a könyvei számomra kaptafaszerűvé válnak.

És íme a dedikált nyitóoldal

dedikalt_peldany.jpg

 

Szerző: Berill Shero  2016.11.30. 19:52 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr7612012994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása