Az utóbbi időben a fogadalmaim nem újévkor születnek. A mostaniak egyike még július elejére tehető. Igyekszem maximálisan megvalósítani, s szilveszterkor meg is újítottam magamban.

Ahhoz, hogy a céljaidat elérd, sokat kell tenned, nem elég hinni, hanem cselekedni is kell értük. Dr. Csernus Imre : A kiút című könyvében olvastam az alábbiakat, lehet választani a hatékonyság szempontjából:

"Mindent meg kell tennem érte!

Megpróbálok mindent megtenni érte!

Mindent megteszek érte!"

A kulcs az önmegvalósításhoz a harmadik mondat. De csak az tud így cselekedni, aki nem fél önmagát megmérettetni, aki ki meri mondani, amit gondol, még akkor is, ha a többség nem ért vele egyet. Nem kell miatta bűntudatot éreznie, hiszen én attól vagyok boldog, hogy jól érzem magam, s vállalom a véleményem, ugye?

Ugye, nem is olyan könnyű?

Szerző: Berill Shero  2014.01.06. 11:06 Szólj hozzá!

Címkék: okosságok ala berill

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr355735730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása