Tudni kell, hogy a NAV bűnügyi szolgálata Pest megyében és Budapesten egy objektumban Kaszásdűlő környékén található.

Az alábbi eset a nyomozók szerint megesett.

A tanú megérkezik, bár nem az idézett időpontra, hanem jóval később délelőtt 11 óra felé. A nyomozó türelmes, várja a magyarázatot. A legó hajú, kb. 1 m 50 cm-es pasas hadarva közli, hogy a Boráros tértől gyalog jött. Amíg a nyomozó egyezteti a gépi adatokat az okmányokkal, emberünk bámulja az iroda képekkel telerakott falát és próbálna kommunikálni a másik két nyomozóval, akik - érthető okokból - nem vevők a csacsogásra.

Egyikük olyannyira nem, hogy ki is megy az irodából, így nem hallja, mikor a tanú ecseteli, hogy mennyire szomjas. A kihallgató mondja neki, hogy ha végzett, lent van mosdó, folyik víz, vagy vehet magának inni a büfében. A csávó közli, hogy az bizony nem jó, mert ő vizet nem iszik, ráadásul a büfében tuti nem lehet sört kapni, mert már vagy három órája nem ivott egy kortyot se, most meg úgy meginna két sört! Nyomozó fapofával hallgatja...

Aztán visszaérkezik a másik nyomozó az irodába, épp jókor, a vezetékes mellett a mobilja is csörög, azt se tudja melyikhez kapjon, mikor a pasas mondja, hogy alig várta, hogy visszajöjjön és beszélhessenek, mert látja, hogy  mennyi kutyás képe van, és ő szeretné a saját kutyájáról készült képeket megmutatni. A nyomozó nincs épp társalgós hangulatban, így közli, hogy hozzá is jöttek, nem ér rá képeket nézegetni.
A csávót ez kicsit sem zavarja, halálos nyugalommal közli, hogy nem siet sehova, ha a nyomozó végzett a kihallgatással, akkor utána megmutogatja..

Nem is engedi kimenni az ajtón, felpattan a székről, viszi a mobilját és mondja, hogy merre kéne lapozni. A nyomozó gyógyszere gurul, nem fogja ő egy hajléktalan telefonját lapozgatni, ránéz a megnyitott képre, közli, hogy aranyos, majd visszaparancsolja az embert a székre és lemegy a saját tanújáért.

Felérve az újonnan jött tanú is konstatálja, hogy nem egyszerű szituba csöppent, főleg, mikor emberünk már másodszor szól bele a nem őt érintő kihallgatásba. A saját kihallgatója türelmes, a másik nyomozó kevésbé, így rászól a pasira, hogy a saját kihallgatására figyeljen már, nem oda dumáljon.

Folynak a kihallgatások, aztán egyszer csak egy hang: - Miaú! Miaú!

Mindez egyre erősödve. Mindenki hegyezi a fülét, majd emberünk felveszi a telefont és bőszen magyaráz!

- Figyelj! Nem tudom mikor érek oda. Estére tuti... Ha itt végeztem... Hogy-hogy hol? Hát itt vagyok Kakasüllőn! Mondom! Mit tudom én! A nyomozóknál....

A türelmes kolléga eddig bírta. Mondja az embernek, hogy nem Kakasüllő, hanem Kaszásdűlő. Majd megkérdi ki telefonált. A másik tanú halkan odasúgja a tisztnek, hogy biztos a macska gazdája volt. :)

A pasi a végén közli, hogy neki este a Borároson van jelenése, mert innia kell és gyalog megy oda...

Szerző: Berill Shero  2013.09.01. 10:32 Szólj hozzá!

Címkék: hivatásosok

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr565480027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása