Ami mai világban bármi megeshet, s annak ellenkezője is. 

Nyomozóéknál mindenkinek van mindenféle igazolványa, aztán néha kiderül, hogy mégsem.

Két civil ruhás nyomozó nekivágott a nagy pesti nappalnak, idézést kézbesítendő és házkutatást tartandó. A megadott címtől távolabb parkolták le a mindenféle jellegzetességgel ellátott autót, majd becsöngettek az első helyre. A pasi közölte, hogy amennyiben igazolják magukat, hajlandó beengedni őket. Embereink összenéztek, lévén egyikük igazolványa épp csere alatt, a másikuké meg még ideiglenes státuszban, ráadásul az is a hivatalban felejtve.

Hosszas hezitálás után le kellett sétálni 2 utcával odébb, hogy megmutassák a szolgálati kocsit, mert érvényes igazolványa egyiküknek sem volt. :)

A másik hasonló esetnél szintén ugyanez a két páros volt kint, a hölgyet a házkutatás végén ki akarták hallgatni, s mondták neki, hogy majd velük kéne menni a kapitányságra. Ám a hölgy igazolvány nélkül nem akarta őket beengedni. S ekkor nem is a csíkos autóval voltak kint, hanem egy civil rendszámossal, végül annak a forgalmi engedélyét mutatták be, mint hivatalos dokumentumot. A forgalmi mindent visz! :)

S hogy a történetnek legyen csattanója is, beültették a nőt a kocsiba, irány a hivatal. A nő nagy csendben lapul, s csak akkor esik le a kő a szívéről, mikor a civil autó befordul a mindenféle zászlóval ellátott kapitányság elé. Látványos a megkönnyebbülése, a nyomozók nem is bírják kihagyni, hogy meg ne jegyezzék neki:

- Most akkor már elhiszi, hogy nem csalók vagyunk?

Nő: - Hát míg ide nem értünk, voltak kételyeim, de már megnyugodtam.

Nyomozó: - Korai volt. Tudja mennyibe került ezt az épületet kibérelni, meg felfogadni ezt a sok statisztát?! :))))

Szerző: Berill Shero  2012.02.05. 17:51 Szólj hozzá!

Címkék: hivatásosok

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr903516814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása