A média egészen jól kezeli a Majka által leírtakat és a koncerten elhangzottakat. Nem úgy a mezei emberek. Beleolvastam Majka posztja alatt a kommentekbe, s megdöbbentett, hogy egyesek mennyire korlátoltan gondolkodnak. Akárki akármit mond, ennek a posztnak a megírása nem csak bátor döntés, de azt hiszem hosszan tartó belső vívódás eredménye volt. És azért is respect, hogy az Indexen beszélt erről.

Majoros Péter leírja az okokat, a miérteket. És le a kalappal előtte. Akinek a környezetében nem volt sosem függő (nem csak kábítószer, hanem gyógyszer, alkohol, szerencsejáték), az nem tudja, milyen nehéz velük. És nem azzal segítünk nekik, hogy dugdossuk és kétszázharmincadszorra is kihúzzuk a szarból, hanem azzal, ha levesszük róla a kezünket. Természetesen nem végleg kell eltávolodni tőlük, mert akkor beszippantja őket a lefelé ívelő folyamat, aminek a vége sok esetben a halál/hajléktalan lét/börtön/öngyilkosság. Csak szakemberre kell bízni a gyógyítást. Amikor eladják a házat a fejed fölül, amikor belecsúszik a másik egy olyan hazugságspirálba, amiből nincs kiút, de Te még mindig hitelt adsz a szavainak, hogy megváltozik, megjavul, leteszi, eskü igazat mond, pont ugyanúgy játszmázol, mint ő. Asszisztálsz a függőségéhez, hiszen, ha már nincs kit lehúzni, nincs kinek üres ígéreteket pufogtatni, akkor kihúzol egy lényeges elemet a lába alól.

Sokan támadják Majkát, hogy milyen legjobb barát az, aki "lejáratja" a társát. Én megfordítanám a kérdést. Milyen barát az, aki sokadszorra is cserbenhagyja a másikat? Aki légvárakat épít és akinek senki és semmi nem szent a függőségén kívül? Milyen eszköznek kellene Majka kezében lenni ahhoz, hogy Curtisnek segítsen? Ez a történet véleményem szerint már régen meghaladja Majka képességeit, nem neki kell megoldania. A posztjából feketén-fehéren kiderül, mit tett meg a barátjáért. Az is kiderül, hogy mindazok ellenére, amit Curtis a függősége hatására tett, Majka még mindig mellette áll. A lehető legjobb döntést hozta azzal, hogy a problémával kiállt a nyilvánosság elé. Hány ember dugdosta, "segítette" a Curtis-ről kialakított imázs fenntartását azzal, hogy kábítószerhez juttatta, vagy nem rendezett botrányt, amikor x-edszerre is átverte az embereket... Mindenki felelős és senki sem. Curtis-nek magáért kellene változnia, de van az a pont, amikor ez szakszerű segítség nélkül nem megy. Itt már kevés az akarás. De hátha, most, hogy ország-világ megtudta, nem egyszeri botlás volt a kokainos karambol, talán elfogadja és tud élni a szakszerű segítséggel.

Szurkolok neki és köszönet Majkának, hogy kiállt a nyilvánosság elé!

Szerző: Berill Shero  2018.08.24. 10:15 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr3214199637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása