Tudtátok, hogy először 1910-ben tartottak Apák napját?

Az Egyesült Államokból ered és Sonora Smart Dodd nevéhez fűződik. Édesapja, a háborús veterán, William Jackson Smart egyedül nevelte fel a gyerekeit. A lánya a kezdeményezéssel neki szeretett volna kedveskedni. Azóta minden évben, június harmadik vasárnapja az apáké. Hivatalos ünnepként Richard Nixon ismerte el 1972-ben.

A szokás mára már világszerte elterjedt, csak a dátum nem egységes. Például Dél-Afrikában vagy Japánban szintén ekkor tartják. Néhány országban Szent József napján, azaz március 19-én ünneplik az apákat. Thaiföldön a király születésnapján, december 5-én ajándékozzák meg az apákat. Nálunk elterjedőben van, s június harmadik hétvégéjén ünnepeljük őket.

Érdekes, hogy apák napi versekből még most is hiány van. Átköltött, vagy vicces rímeket találhatunk a neten.

Mindenkinek szüksége van apára éppúgy, mint anyára. Ha még megteheted, köszöntsd fel apukádat, s légy hálás, hogy melletted van. Ha már fentről néz rád, gyújts érte egy gyertyát!

Boldog apák napját kedves apukák!

Szerző: Berill Shero  2018.06.17. 22:03 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr2314054476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.21. 20:37:22

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása