Hihetetlen volt számomra, hogy aznap, mikor műtöttek, a doki még rendelést tartott délelőtt. Aztán este vizit és ügyelet. Ezt követte a másnapi reggeli vizit és a frissen műtöttek sebkezelése, ellenőrzése. Vajon mikor pihent?! Hány óra a kórházban egy műszak?!

A kontrollok során megtapasztalhattam micsoda óriási teljesítmény áll az orvosok és az ápolók mögött. A folyosón mindig kismillió ember. Érdekes megfigyelés volt, hogy megszámolhattam  tíz jobb kezes sérültet, meg négy bal lábasat, ki tudja mi volt a levegőben...

A kedvencem volt például ez a lenti nap is. Egy darabig úgy ültem a széken, hogy a táskám (igen, az ott középen) az ölemben volt a szatyorral együtt, ami  gipszelt kézzel, a kabátot is tartva elég nehézkes mutatvány. Aztán jött a kép bal oldalán látható bőrkabátos néni, akit egyáltalán nem zavart, hogy a végén már majdnem az ölemben ült. Kénytelen voltam állva várni cirka másfél órát. 27650317_1555211341198632_1923530843_o.jpgAz ellátás gyorsaságára nem lehetett panasz, igyekeztek folyamatosan behívni az embereket, s csak bent szembesültem azzal, hogy a három ajtó mögött nem három orvos van, hanem jobb esetben kettő, rosszabban egy, aki felváltva rohangál a kezelők között. Mindezt reggel kilenctől délig-kettőig. Csoda, hogy bírják még és ennek ellenére mégis van kedves szavuk az emberekhez.

A röntgenes is humoránál volt, mikor megkért, hogy foglaljak helyet. Oké, de hol?

27393432_1555212771198489_2046164022_o.jpg

A székek mindegyike foglalt volt, az emberek meg már így álltak. És még ez után lett tele a váró.

Szörnyű elnézni, hogy micsoda nagyüzemben dolgoznak.

A gyógyulásom még messze van. A mindennapi gyógytorna ellenére is nehezen indul be a mozgás. A fizikón épp úgy kedvesek és mosolygósak a szakemberek, mint a traumatológiai rendelésen. A gyógytornász minden alkalommal jobb kedvre derít, s én mindig elcsodálkozom rajta, honnan van ennyi pozitív energia benne?

Összességében: Le a kalappal az egészségügyi dolgozók előtt! Ahogy említettem, vannak kivételek, de szerencsére a nagy többség örömmel végzi a munkáját, nem belefásulva, megkeseredve,  kiégve  hanem vigaszt nyújtva és támogatva a betegeket! Köszönet érte!

 

Szerző: Berill Shero  2018.02.22. 20:27 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr6713633238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2018.02.24. 14:00:07

Nemrég operáltak, le a kalappal az orvosok, nővérek, eü. személyzet előtt. Nagyon lelkiismeretesen végezték a munkájukat. Hálapénzt senki ISMÉTLEM, SENKI nem fogadott el!!!

Berill Shero 2018.02.25. 09:36:02

@Burgermeister: Remélem már túl vagy a nehezén, mielőbbi gyógyulást!
süti beállítások módosítása