Arról, hogy a kettő hogyan kapcsolódik egymáshoz és mi az esszencia folyamat, olvashatsz lentebb! :)

Volt szerencsém dr. Menis Yousry három napos alapkurzusán részt venni. A kurzusokról az alábbi linken tájékozódhatsz:

http://www.esszenciafolyamatok.hu/

Itt találsz egy csomó hasznos információt mind Menisről, mind az általa alkalmazott módszerekről, a kurzusokról, könyvéről, a Rejtett emlékeink nyomában-ról.  A kurzus elsődleges célja az  önismeret és önfejlesztés.

A három nap alatt annyi pozitív inger, élmény és tapasztalás ért, hogy azt nehéz szavakban kifejezni. Menis remek előadó, a tolmácsolás szintén rendkívüli, az egész légkör nagyon inspiráló sok humorral fűszerezve. A résztvevők és az asszisztensek szívüket-lelküket adják azért, hogy csodás gondolatok születhessenek, megújult és nyitott emberek hagyják el a termet a foglalkozások végén.

A mi kurzusunkon kb. 180 fő vett részt. Fiatalok, idősek egyaránt. Nagyon sok emberi sorssal találkoztam, megérintettek...

Az előadást élvezet hallgatni, fel sem tűnik, hogy eltelik közben néhány óra. Sok játékos feladat van, ami rávezet arra, hogy egy-egy mintát miért ismételünk, miért történik mindig ugyanaz velünk. A bátrabbak megosztották a nagyközönséggel a saját tapasztalataikat, dolgoztunk a bennünk rejlő blokkokkal, nagyon sok "aha" élményben volt részem.

Eddig szkeptikusként azt állítottam, hogy az emberek nem képesek megváltozni. A kurzus második napján felül kellett bírálnom ezt az elképzelésemet, mert Menis és a körülöttem lévő emberek rávilágítottak, hogy a hozott mintáinkat újra lehet írni. Természetesen azt senki nem mondja, hogy ez könnyű, de nem lehetetlen. Csodát senki ne várjon, nem három nap alatt történik meg, nem is két hét alatt, de amennyiben dolgozol magadon, lehetséges a változtatás.

Az engem ért hatásokat lehetetlen lenne egy bejegyzésbe sűríteni, de igyekszem néhány gondolatot majd időről időre megosztani veletek.

Ha már idáig eljutottatok, ideje elmondanom, hogy kerül a fenti címbe Garami Gábor (https://hu.wikipedia.org/wiki/Garami_G%C3%A1bor_(r%C3%A1di%C3%B3s_m%C5%B1sorvezet%C5%91)/ rádiós műsorvezető, közéleti személyiség neve. Van, aki már tudja a választ. Igen, Gábor is részt vett ezen a kurzuson. Aki most azt várja, hogy majd valami szaftos történetet fogok róla megosztani, befejezheti az olvasást.

Gábor remek ember, közvetlen, humoros, pont, ahogy a médiából megismerhettem. Egy percig sem volt tolakodó, nem akart előtérbe kerülni, szerepelni, viszont a megosztott gondolataival sokat segített a csoportnak. Minden gyakorlatot lelkesen végzett, volt szerencsém az egyik feladatot vele csinálni. Őszintén, érdeklődve hallgatta az általam elmondottakat, s pont ilyen nyíltsággal vallott magáról és az életéről. És nem csak ő. Minden résztvevő nyitottsággal, érdeklődéssel, empátiával és ami nekem nagyon sokat jelentett ÍTÉLKEZÉS NÉLKÜL fordult a másik ember felé.

A csoport sokszínűségét jól példázza, hogy a kurzuson részt vett Garami Gábor mellett például Magyar Sajtódíjas médiafotós, nemzetközi szinten ismert és elismert bűvész, nyugdíjas nagymama, magánnyomozó, világutazó, ügyvéd, borász stb.

Kőhalmi Ferenc (http://kohalmiferenc.hu/) többszörös külföldi fesztiválgyőztes bűvész itt is hozta a formáját. Az előadás szüneteiben a résztvevők folyamatos kérésének eleget téve, fáradhatatlanul mutatott be érdekesebbnél érdekesebb trükköket. Igazi showmanként szórakoztatta a nézőközönséget. Amikor pedig a gyakorlatok végrehajtása után megosztotta az adott  feladat során tapasztalt élményeit, emberként is közelebb kerülhettünk hozzá.

A szünetek mindig élénk társalgással teltek, az ott kapott élmények egyenrangúak a teremben hallottakkal. Az ebédszünetekben vegyes klikkek alakultak, mindenki talált magának beszélgető társat, társaságot, mindenhol pozitívan fogadták. A három nap alatt egy magányos résztvevőt sem láttam, a kezdeti idegenkedés nagyon hamar feloldódott. Érdekes, értékes embereket ismertem meg, túlcsordulnak az emlékektől az érzelmeim és képtelen vagyok szavakba önteni az átélteket.

Mindenki megmutatott magából valamit. Ki többet, ki kevesebbet. Hatalmas respect azoknak, akik teljesen kitárulkoztak a számukra ismeretlen emberek előtt. Nem könnyű ennyi ember előtt beszélni, a szemükbe nézve az évek óta mélyre temetett fájdalmainkról vallani és a támogatásukat kérni. Még annak sem könnyű kiülni, aki egyébként megszokta, hogy közönség előtt beszél.

Sosem tudhatjuk, kiben mi lakozik és hajlamosak vagyunk egy kép, egy gesztus után ítélni. Annyi sors, annyi dráma húzódik meg egy-egy viselkedésminta mögött, hogy azt elképzelni se tudjuk.

A kurzus záró ceremóniáján mindenki megoszthatta a belső szépségét a többiekkel, hatalmas energiákat mozgató ölelésekkel zárult a rendezvény. Nagyon sajnáltam, hogy "csak ennyi volt".

Tudom, érzem, hiszem és vallom, hogy sokunk számára lesz még folytatás! Akár együtt, akár külön, de találkozunk még!

* Természetesen, a névvel szereplő esszenciás társaim engedélyt adtak a megjelentetéséhez.

Szerző: Berill Shero  2017.02.06. 19:40 Szólj hozzá!

Címkék: Esszencia

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr5012188062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása