Eddig szépen haladtunk.

A fürdő és a wc puceválás a legkevésbé szeretem feladat sokaknak. Szóval mielőtt neki állsz, nyugodtan igyál meg néhány felest bátorításul. A kólát pedig öntsd a kádba, csapba, wc-be. Hidd el csodát tesz! Persze nem úgy, hogy hagyod több órát száradni. Így már nem marad más, csak a sikamikálás. Hogy nem jön le?! Akkor elő a vegyszerekkel. Ha időt szeretnél spórolni, akkor párhuzamosan, míg a csempe, kád és társai áznak a különböző tisztítók alatt, kezdj neki a porszívózásnak. Ürítsd ki a porzsákot. Nincs benne semmi?! Ja, hogy feldobtad a hangulatot egy kis zenével, ami a füledbe üvöltött, közben meg elfelejtetted bedugni a porszívót a konnektorba?! Akkor nincs más hátra, mint kezdeni elölről. :)

Hoppá! A porzsákban valami csörömpöl. Ügyes.... Senki nem mondta, hogy a szoba közepén veszélyes kinyitni. Így takaríthatod újra a szőnyegeket és az asztalt. Hát igen, por az akad, ha az ember hetekig nem porszívózik. De legalább előkerült:

- a nagyitól örökölt, lassan már a feledés homályába vesző gyöngysor. Sajnos darabokban...

- anyudtól kapott fülbevaló kapocs nélkül, 

- némi apró és egy 5.000-es, természetesen három darabban.

Legközelebb célszerű odafigyelni rá, hogy mit hova teszel. A pénz nem puzzle, ezt már a postán se fogadják be. Főleg, hogy hiányzik a sarka. Tanulópénz. Minden értelemben.

Hoppá! Oltári csattanás riaszt fel az álmodozásból, hogy mit is vehettél volna ebből a nagy összegből. A fürdőben néhány csempe leesett. Törheted a fejed, hogy mikor ér rá a burkoló. Persze ugyanolyan nincs eltéve, szóval lehet, hogy a takarítás végeztével következik egy fürdő felújítás?! Igen, utólag már mindenki okos. El kellett volna olvasni a használati útmutatót, hogy milyen reakciója van a különböző vegyületeknek, ha összekevered őket.

Javasolnám, hogy a konyhának már neki se kezdj. Hacsak nem akarsz egy halom csorba edényt. :)

Azt hiszem jövőre egyszerűbb, ha megbízol egy takarítóbrigádot a  munkával. Talán akkor elkerülhetőek a fentiekhez hasonló malőrök! :)

Szerző: Berill Shero  2016.05.21. 19:10 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr318718534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása