Jön a tanú, az őrpulttól pár méterre áll, ami a bejárati ajtótól látványosan odébb helyezkedik el, mikor a nyomozó megérkezik, szól neki, erre emberünk elindul az őrök felé. A nyomozó már lendületesen integet, mire az ember:

- Bocsánat, kivettem a kontaktlencsét, nem látok.

Felmennek az irodába, ahol a kihallgatás előkészülete alatt ücsörög a széken és nézelődik. A rendőr a tollára ragasztott egy lila papírt, hogy megismerje és ne tűnjön el. Emberünk forgatja, forgatja, majd értelmes fejjel megkérdi: - Ez miért lila, ha kék tinta van benne?

Nyomozó: - Kérem, nyilatkozzon arról, hogy ismeri-e Bobák XY-t.

Ember: - A nyúl hol marad?

Nyomozó: - A  mesében a Bob és Bobek volt, nem pedig Bobák....

Nagy nehezen lemegy a kihallgatás, mire a csávó kitalálja, hogy neki szüksége van iratmásolatra. A kihallgató tiszt még az emeletről megmutatja neki, hogy hol a posta, a beugróban bazi nagy virág. Lendületből feldönti… Majd megjön az illetékbélyeggel, a nyomozó leviszi hitelesítés után a jegyzőkönyvet, erre majd kikapja a kezéből, hogy  ő már menne. A nyomozó rápirít, alá kéne írni, dátum, átvettem.

Csávó: - 18-a van, nem?

Nyomozó: - 20. 

Csávó: - A picsába. Akkor most úgy kezdem, hogy nem a 20-szal, hanem a 2016-tal a lapon?

Nyomozó:- Miért, hol él? Magyarországon az elfogadott dátumozás az évvel kezdődik,nem a nappal. A nevét se a keresztnévvel kezdi, nem?!

Szerző: Berill Shero  2016.03.09. 19:44 Szólj hozzá!

Címkék: hivatásosok

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr188452534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása