Akár a mosoly címkével ellátott bejegyzéseket is gyarapíthatná, de néhány nap után már kicsit sem vicces, mint inkább szánalmas, amit a fenti cég utastájékoztatás címszóval művel.

A történet játszódhatna Magyarország bármely vasútállomásán, nagyobb pályaudvarán hiszen a legtöbb utazó biztosan tapasztalta már az alábbiakat.

1. Reggel (mikor mindenki dolgozni igyekszik) nem jön a vonat. Nem késik, hanem "az ilyen-olyan számú járat a mai napon szerelvényhiány miatt nem közlekedik. Megértésüket és türelmüket köszönjük!".

2. Jön, de a 7 kocsi helyett 6 vagy 5, kivételes napokon 4. Illetve jön 7, de ebből egy vagy kettő kerékpárszállító, három első osztály, egyiken nem záródnak az ajtók, az utolsó pedig le van zárva. Erről a hangosbemondó mélyen hallgat.

3. Jön, de késik, amelyet a MÁV az alábbiakkal kommentál:

- Tájékoztatjuk a tisztelt utazóközönséget, hogy ebből az irányból abba az  irányba, illetve abból az irányból ebbe az irányba a mai napon a szerelvények bizonytalan ideig késnek...  

Majd 5 p múlva: - Az X-ik vágányról abba az irányba vonat indul azonnal. Kérjük szálljanak fel! (Majd még 10-15 p múlva is ott áll a szerelvény.)

Illetve a legfrissebb kissé sem könnyfakasztó:

- A mai napon a járatok bizonytalan ideig késnek. (Magyarból ülj le egyes!) Kérjük utazásukhoz vegyék igénybe a Volánbusz szolgáltatásait! (ahová persze a vonatbérlet nem jó...)

És a legszebb:

- Tájékoztatjuk Önöket, hogy az 1-es vágányra nem érkezik vonat, fáradjanak át az 5-ös vágányhoz. Az 1-es vágány - szünet - nem fogad vonatot - szünet - ebben - szünet - az évben! Biztosan baromi nehéz volt felolvasnia a papírról...

Amennyiben engedélyt kapok rá, majd idemásolok egy panaszlevelet, a MÁV válaszával együtt.

Szerző: Berill Shero  2014.08.18. 15:05 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr866610941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása