A hivatásosoknak, ha olyan területen dolgoznak, meg kell küzdeniük a "jó szándékú" állampolgárokkal is. Klasszikus, mikor csak a szomszédot, volt férjet, feleséget, exbarátot/nőt, kutyát-macskát, akárkit jelentgetnek be és fel írásban.

Ám, aki a panaszirodán dolgozik, annak gyakran telefonon és személyesen is van alkalma meghallgatni a bejelentőt. És mint tudjuk, a bejelentéseket komolyan kell venni.

Néhány kiragadott példa:

1. Emberünk vásárol(na) az aluljáróban műszaki kütyüt:

a) mikor számlát kér, megverik

b) nem kap számlát, s mikor kiderül, hogy hibás a készülék, egy darabig javítgatják neki, majd mikor már javíthatatlan, kap egy újat, ami nem működik, de sajnos erre már nincs garancia se...

A bejelentést szorgalmasan körmöli a panaszirodás, majd mikor megkérdi, hogy kit írjon fel (ugyanis értesítési kötelezettség van a megtett intézkedésekről) a bejelentő elbizonytalanodik. Kérdések tömkelege, hogy biztos nem tudják-e meg, hogy ő volt, aki a bejelentést tette, hogy az összes adatára szükség van-e, stb. Mikor a rendőr megnyugtatja, emberünk megkönnyebbülten felsóhajt: Akkor mondanám az adataimat. Születtem: Áporkán, 1951.12.28., édesanyám neve: Kiss Hedvig, lakcímem: 1111 Budapest, Első utca 1. Nevem: Hiszékeny Elemér...:)*

Panaszirodás felnyerít, mire emberünk sértődötten kikéri magának, mondván, a XIII. Kerületi Polgármestert is Hiszékenynek hívják, ha a rendőr nem hiszi, nézzen utána.... :)

2. A panaszirodások kedvence:

Megérkezik a munkaidő végezte előtt 10 perccel, fél órával, s már az elején bizalmasan megsúgja, hogy az évezred bűncselekményét fogja most elmesélni. (Tapasztalat: a) nem csak hogy az évezredé nincs benne, de még olyan se, ami alapján nyomozást lehetne indítani, b) ezek általában olyan jó egy, másfél óra alatt derülnek ki)

A másik kedvenc, aki a bejelentését/feljelentését a miniszterelnöktől kezdve a katasztrófavédelem országos parancsnokán keresztül a sarki fűszeresig mindenkinek elküldi, természetesen előre vetítve benne, hogy amennyiben nem rá nézve kedvezően zárul az adott ügy, akkor az összes érintett személyt szintén fel fogja jelenteni, de akkor már nem aprózza el, egészen Hágáig megy. :)

3. Magdi anyus*

Beballag egy teli szatyorral, majd annak tartalmát a panaszirodás asztalára önti diadalittas mosoly keretében. Karját összefonja a mellkasán és várja a reakciót, no meg a megérdemelt dicséretet. Mikor a rendőr értetlenül néz, Magdi anyu litániába kezd, hogy bizony itt ezek olyan dolgok, ami egy laikusnak is szemet szúr, a rendőrnek meg végképp kéne, hogy szúrja a szemét, hát nem látja, hogy ezzel terjesztik ma Magyarországon a kábítószert? A rendőr bólogat és biztatja anyut, hogy ezt fejtse ki bővebben. Megteszi. Az asztalra borított cucc a jegyzőkönyv mellé becsatolásra kerül. Magdi anyus távozik, de nem győz hálálkodni. Eddig minden kapitányságról kidobták. Csoda? Becipelte a létező összes szemes kávé zárószelepét, mondván, hogy abban biztosan jól el lehet rejteni a kábítószert és benne vannak a nagy kávécsomagoló cégek is, meg mindenki aki a boltban ezt árusítja, ő már kávét inni sem mer, rémálmai vannak és idefelé is követték... Tudja. Legalább 15 különböző autóval. A rendőrök biztos tudják miről beszél, azokkal a nagy dzsipekkel, most is lent parkol vagy kettő a kapitányság előtt....

* Az adatok nem valósak

Szerző: Berill Shero  2014.07.15. 20:30 Szólj hozzá!

Címkék: hivatásosok

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr656503603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása