Persze nem mindig mások gondolataival kéne jönnöm, de mostanában olyan szinten nem történik semmi sem, hogy az hihetetlen. Illetve ami meg mégis, annak a fele se publikus.

Órán hangzott el az egyik előadó szájából:

" A bátyám vett egy kocsit, s egy év múlva kiderült, hogy nincs alváza. Vagy valami ilyesmi."

Hát majdnem hangosan felnyerítettem... Ezek szerint a tesó Frédi-Béni járgányt vett? :)

És egy tipp, hogyan maradjunk sokáig életben. Mondjuk milliomosok előnyben. :)

Történt, hogy Amerikában egy idős, milliomos pasi olyan végrendeletet írt, hogy az örökli a vagyonát, akivel a halál pillanatában együtt lesz. Így sok 19-20 év környéki fruska cserélődik az öreg ágyában, s mind igyekszik belőle az utolsó szuszt is kihajtani. Emberünk meg ahelyett, hogy meghalna, egyre fittebb. :)

Végül egy jogi furcsaság ismét Amerikából. Tudjuk, hogy minden államnak van saját bűnüldöző apparátusa és törvényei. Van a nagy egységes, szövetségi bűncselekményekre vonatkozó törvény is, amelyet kizárólag az FBI nyomoz. És emellett bizonyos területeken még él egy másfajta törvény is, az indián rezervátumokban a törzsi törvénykezés. Azaz, ha bűncselekmény történik, akkor azt a törzsi tanács dönti, hogy mi lesz a büntetés. Pl. egy emberölést is saját hatáskörben bírálnak el. Ezért akár lehet 2-3 kör ugri-bugri is a tűz körül a büntetés. Bezzeg, ha adócsalás történik, akkor jön az FBI. Mert az USA-nak az az álláspontja, hogy míg egymást ba..gatják az üzleti partnerek, vagy a különböző emberek, addig nincs baj, azt mindenki oldja meg maga. De az állammal nem lehet packázni!

Lehet nálunk is ezt kéne bevezetni?

Szerző: Berill Shero  2011.11.29. 21:58 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr163398600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása