Az alábbi történetek ismét nyomozóékkal estek meg.

Az ifjú úriember megérkezik a kihallgatásra. A jegyzőkönyv végeztével átolvasára megkapja, s az alábbiakat észrevételezi:

Tanú: Édesanyám Kovács Éváról Kovács Mariannra változtatta a nevét.
Nyomozó: Értem, de a nyilvántartó rendszer adatai szerint az édesanyját lánykori nevén Évának hívják, a Mariann nem szerepel.
Tanú:  És mivel férjhez ment, már nem is Kovács, hanem Helyes Mariannának hívják.
A nyomozó egyre kíváncsibb a fura névváltoztatásokra, gondolja megnézi anyut a rendszerben: Értem. Mikor született az édesanyja?
Tanú: 1955… Pillanat megnézem a személyimben. (Itt az irodatársak már nem mernek egymásra nézni, nehogy valamelyikük hangosan felnyerítsen)
Nyomozó:  Az Ön személyijében valószínűleg nem lesz benne az édesanyja születési ideje.
Tanú:
Ööö…. Akkor nem tudom.

Telefon a tanútól a papír alapú idézésre reagálva. Aki még nem kapott volna ehhez hasonló hivatalos idézést, többnyire, mint bármilyen normális levélben, a fejlécen megtalálható a feladó összes releváns adata...

"Kaptunk egy idézést a Nemzeti Adó és Nyomozó Iroda Országos Rendőrségétől, de mi nem követtünk el semmit. A férjem ma volt előidézve az orvoshoz, tudom lemásolni a papírokat…."
 

No comment

Szerző: Berill Shero  2011.11.16. 01:58 Szólj hozzá!

Címkék: hivatásosok

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr763359627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása