Azt hihetnénk, hogy a múltkori történések után már nem érheti az embert meglepetés a börtönben. Hát tévedni emberi dolog.

Újabb remek nap, csak most ki kellett hozni a nyomozóknak az embert. A portán a meglepetés, a már jól ismert "kedves" kolléga fogadja őket. Sorban állás, engedélyeztetés.

Aláírás után várakozás a folyosón, míg lehozzák az embert. Ki és be csak az orvosi vizsgálat után lehet menni. Amíg a nyomozók várakoznak, érkezik egy turnus ember.

Ki gurulós bőrönddel, ki a hat számmal nagyobb ünnepi zakóban, ki lazán strandpapucsban, kis szatyorkával, mintha csak nyaralni indulna és a Hotel Palace-ba regisztrálna a szoba foglaláshoz. :)

A nyomozók várakoznak, mikor kijön az egyik fegyőr, hogy megtartsa az eligazítást. Közli az emberekkel, hogy mivel ők adott napon időben, önként megjelentek, így lehetőségük van arra, hogy az általuk választott! Bv intézetbe a következő nap éjfélig, saját költségen, önként, nem ittas állapotban megjelenjenek. Nyomozók először azt hiszik, hogy rosszul hallanak, de a bekasztnizottak is, többen visszakérdeznek. Fegyőr türelmesen elismétli, s a megjelentek nagy része felteszi a kezét, hogy ők élnének ezzel a lehetőséggel. A fegyőr elmondja, hogy meg nem jelenés esetén minden kedvezmény megvonásra kerül. Azaz, ha valakinek a későbbiekben lehetne mondjuk elengedni a letöltendőjéből, az kitölti az egészet, ha a másnapot elbaltázza. A jelenlévők tudomásul veszik.

Amíg nem bocsátják őket szabadon, addig kilincs nélküli előállító helyiségbe rakják 3-asával. Viccesen nézhetnek ki a fegyőrök, oldalukon a kilinccsel. Mint a vasutasok a szakaszkulccsal... :)

Szerző: Berill Shero  2011.09.12. 15:19 Szólj hozzá!

Címkék: hivatásosok

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr73168378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása