A nyomozók hosszas kiléptetés után elindulnak más ügyeket intézni, s megcsúsznak, egy helyett sikerül fél kettőre visszaérniük. Belépéskor megint csak a macera. Több elítéltet is hoznak vissza kinti cselekményről, azokat természetesen előbb beengedik, mint a nyomozókat.

Bejutás után ugyanaz a jó képességű fegyőr lehozza mindkét embert egyszerre! (kérdés: ez nem eljárási hiba? Ki felel azért, hogy ők beszélhettek egymással?!) Nyomozó kiakad, főleg, miután a szembesítés elején Gipsz Jakab bepróbálkozik nála az alábbival:

- Tisztelt Százados Úr! Mi Törvénytelen Jenővel régi jó barátok vagyunk (szerző megjegyzése: T.J azért ül, mert fel akarta robbantani G.J-t), szeretnénk tartani a kapcsolatot, felírhatnánk egymás címét?!

A nyomozó fapofával közli, hogy persze, minden további nélkül, a BV-s kollégák biztos megengedik.

Szembesítés végén Gipsz Jakabot elviszik, marad a maratoni kihallgatás Törvénytelennel. Laptop híján kézzel jegyzőkönyvezve. Egyszer csak bevillan egy másik fegyőr, aki felállítja a nyomozókat, mondván, hogy most lesz beszélő a tárgyalóban, át kellene fáradni egy kihallgatóba.

Papírok összeszed, nyomozók egyik irányba, elítélt a másikba ballag. Ólban dohos levegő, tiszta amerikai film feeling, asztalon telefon, gyér fények, üvegfal az emberek közt, s folyik a kihallgatás. A végén a papírokat átcsúsztatják az erre rendszeresített kis lyukon, ám a toll a jegyzőkönyv aláírásához már nem fér be. Az egyik nyomozó elmegy, hogy szóljon az őröknek, ugyan nyissák már ki az átjáró ajtót, hogy a tollat be tudják adni Jenőnek.

Az ajtó sokára nyílik, ott áll reggeli bunkó emberünk, s megkérdi " kedves stílusban":

- Mi van má' megint? Mi kéne? Mi nincs?

Nyomozó mondja, s már alig várja, hogy vége legyen a napnak. Jegyzőkönyv aláír, mindenki boldog, irány haza.

Illetve lenne irány haza,  ha nyílna az ajtó. A másik fegyőr ugrál az ajtók között, s elég hamar feltűnik, hogy nem elektromos nyitás van, hanem manuális.

Korona a nap végén: Elromlottak a zárak, ki-bemenetel csak kulccsal.....

 

Szerző: Berill Shero  2011.09.05. 04:41 Szólj hozzá!

Címkék: hivatásosok

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr953168368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása