Az előadó úgy dönt, hogy telefonon idézi be a tanút, gyanúsítottat. A telefonos idézésnek speciális szabályai vannak, kell róla hivatalos iratot készíteni, s aki az idézésen ennek ellenére mégsem jelenik meg, az

a) első körben rendbírsággal sújtható

b) második alkalommal akár elő is vezethető. /ez utóbbi azért remek, mert az emberért rendőrök mennek taxi helyett./

Az ismerősöm mesélte, hogy mindig meglepődik rajta, mikor a telefonban történő beidézéskor a hívott fél a mondat közepén leteszi a kagylót, vagy amikor a korrekt tájékoztatás ellenére nehezen érti meg,  hogy mégis mi a fenéért kell neki megjelenni a hatóság előtt.

Legutóbb egy ugyanazon ügyben két ilyen telefon is megesett.

Az elsőnél a kedves idézendő személy különböző remek lehetőségeket sorolt fel arra, hogy miért nem jelenik meg.

1) Ha nem mondja meg miért idéz be, akkor nem megyek!

2) Szabályos az, ha telefonban idéz? Mert szerintem nem, tehát nem fogok bemenni.

3) Jó-jó, értem én, hogy állampolgári kötelességem a tanúskodás, de én nem ismerem várost, nem találok oda.

4) Tőlem aztán mondhatja hova kell menni, úgysem megyek. Küldje rám a rendőröket!

Mindezek tetejébe csak megjelent, ám hozta anyut is, aki roppant mód meglepődött azon, hogy az előadó miért is nem viszi be magával a kihallgatásra. :)

A második esetben a tudakozó adott céghez megadott három mobilszámot. Az előadó az elsővel próbálkozott. Kicseng, női hang felveszi, az előadó közli kicsoda és honnan telefonál, na meg persze kit keres. Női hang nem épp készségesen közli, hogy a keresett egyed nincs ott. Az előadó megkérdi kivel beszél és hogy tudja-e a keresett személy elérhetőségét. Női hang közli, hogy ő az anyukája, most nem tudja megadni a telefonszámát és az előadó mondatának a közepén leteszi a telefont. Előadó se rest, újra tárcsáz. Természetesen meglepetés nem éri, mikor a hívott fél a 200. kicsengés után sem veszi fel. A második számmal ugyanígy jár, a harmadikon meg sms értesítést lehet küldeni a hívott félnek.

Na bumm, telekommunikáció, technika, kultúra 2010. Magyarország.

Szerző: Berill Shero  2010.09.03. 04:01 Szólj hozzá!

Címkék: hivatásosok

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr602253337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása