Maradjunk a katona élményeknél.

A korábban emlegetett srác mesélte, hogy kapott ő a honvédségnél mesterlövész kiképzést is. Gyakoroltatták velük, hogy riadó esetén 4 p alatt legyenek a teherautónál a gépfegyver állványával és a teljes menetfelszereléssel együtt. Emberünk mesélte, hogy ez neki az egyik alkalommal 17 p alatt sikerült. :) S hogy lehessen tetézni, a platós IFÁ-ban be kellett tárazni a lőszert a mintegy 10 p-nyi autóút alatt. Mivel a földúton a kocsi nagyon rázott, így kemény 3 db lőszert sikerült berakni a helyére. Fegyvervizsgálat érkezéskor, a parancsnok látván a három lőszert megkérdezte a srácot, hogy ő most öngyilkosságra készül-e? Mert arra elég a három lőszer, de a hazát az ellenségtől megvédeni nem. :) Úgyhogy felvezényelték a kocsitetőre, ahol 13 ó-n keresztül kellett forgatni a fegyvert az állványon, kémlelve az ellent... :)

Az ő katonaideje alatt esett meg az is, hogy az egyik tiszt demonstrálni akarta, hogy kell szabályosan beugrani a harckocsiba. Úgy is lett. Csak kifelé nem tudott jönni, több órába telt, míg kivágták. :)

Tűzoltóék:

1) 10. emelet, lakástűz. Nagy kocsi kivezényel, létrák bekészít, vízsugár indít, majd projekt lefúj. Az egyik tűzoltó felment, becsengetett, a pasi meg rávágta az ajtót, hogy nincs itt semmiféle lakástűz, csak kipróbálta a kafa füstgépét. :)

2) Víkendházas övezet, tél, térdig érő hó. Házikó lángol, bazi nagy durranás, konstatálják, hogy egy pb palack eldurrant. Mikor odaérnek, két ember jön ki a házból. A tűzoltók kérdik: hány gázpalack van még azon kívül, ami felrobbant? A két nyugdíjas összenéz: Miért, itt valami felrobbant?! :)

3) Helyszín vidék, tél. Tűzoltók mennek a helyszínre. A kapun belátni, kb. 15 m-re áll lángokban a ház. Tűzoltók nem restek, ki hogy tud, igyekszik átmászni a kerítésen, mire a leglassabb odaérve simán kinyitja a kaput. :) A kollégák meg potyognak le róla... A főnök utolsóként érkezik, ő is kivágja a kaput, nem figyelve, hogy a házig egy merő jég a járda. Azzal a lendülettel, amivel kinyitotta a kaput elveszítette az egyensúlyát és a hátán csúszik a küszöbig. Felnéz a már csak rá váró bajtársaira és komoly arccal közli, hogy nem röhögni! :D

Szerző: Berill Shero  2010.06.04. 02:46 Szólj hozzá!

Címkék: hivatásosok

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr82007692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása