Az ember időről időre számot vet a sorsával.

Már persze, akiben van önsanyargatásra való hajlam. Hiszen a mérlegeléssel felszínre kerülnek a soha meg nem oldódó problémák, azon dolgok, amiken hiába igyekszik az ember változtatni, valahogy mégsem megy. Amiknek tulajdonképpen maga sem tudja a megoldását.

Legtöbben szilveszterkor adnak számot önmaguknak, a vigasság hevében könnyű megtenni a fogadalmakat, s az új esztendő első pár napjában még ráérünk őket elodázni, s azt mondani, hogy majd holnap... Holnap, holnap, holnap után... ami lehet soha sem jön el.

Szerintem nincs olyan ember, aki valaha ne fogadott volna meg valamit. Talán nem is nagy dolgokat, de mégis olyanokat, amiket nem mindig könnyű megtartani. Pl. türelmesebb leszek, kedvesebb, mosolygósabb, nőiesebb/férfiasabb, okosabb, szerényebb végre nekidurálom magam a tanulásnak, lefogyok/meghízok, leteszem a cigit, blablabla.

A legjobb barátom szeptember 1-én tette le a cigit. Decemberig bírta. Pedig annyira szorítottam neki. :) Bond Béla minden évben megfogadja, hogy ledob néhány kilót tavaszig. Vajon idén sikerülni fog neki? 

Örök fogadalmaim közt szerepel, függetlenül a napoktól, hogy rendet teszek az életemben, aztán sosem jön össze. :) Ha valakinek van ugyan rendszer az életében, de javarészt mégsem maga alakítja a körülményeket, úgy nehéz egy kicsit a megvalósítás.

Természetesen minden évben megfogadok egy csomó dolgot. Igyekszem is megfelelni a saját elvárásaimnak (mégis csak ezt a legnehezebb), másokénak az idő múlásával egyre kevésbé akarok!

Kedves Olvasóim, drága Barátaim! Itt a remek pillanat, hogy a naplóban rögzítetteket figyeljétek, számon kérjétek, s év végén segítsetek az elszámolásnál! (Zárójelben megjegyzem, hogy talán az lesz a legjobb, ha minden feladatra kijelölöm azt a személyt, aki majd jól leellenőriz. Kontrollal csak könnyebb, nem?!)

1. Igyekszem kevesebbet idegeskedni azon dolgok miatt, melyek alakítása egy cseppet sem függ tőlem! (A legjobb barátom és a kollégáim a melóhelyen, hiszen ők látnak nap mint nap! Különösen elvárom, hogy rám szóljon Tini Nindzsa, Testőr, Szótlan, Gyakornok, Kínai Lányka)

2. Idén REMEKÜL fogom magam érezni a bőrömben, s nem panaszkodom, akkor sem, ha épp nem annyira érzem magam remekül.... (Bárki, akivel kapcsolatba kerülök!)

3. Mielőtt kimondok, teszek dolgokat elszámolok 10-ig!!! (ez néha kimondhatatlanul nehéz) /ezt saját magamnak kell betartani, ellenőrzés nélkül, pont mint a 4. pontot/

4. Fejlesztem a disztingválási képességemet, azaz igyekszem nem ráborítani az asztalt a nem szimpatikus emberekre. :) És mielőtt kimondom amit gondolok, nyelek egy nagyot és elszámolok 10-ig. Szóval ezt akár a 3. ponttal össze is lehet vonni...

5. Megvizsgálom mások tetteit az ő szemszögükből is, mielőtt kimondanám a saját ítéletemet azok milyenségéről! (erre is bárki figyelmeztethet, aki látja, hogy meggondolatlanságokra ragadtatom magamat)

6. Befejezem az egyik regényemet! (ezt a feladatot Á-ra testálom, mint a legfőbb rajongómra!)

7. Amikor lejutok edzésre keményen dolgozom azért, hogy a technikáim olyanok legyenek, amilyeneknek szeretném, s igyekszem FEJLŐDNI, FEJLŐDNI, FEJLŐDNI! (A mesterem és Mösziő segítségét kérném hozzá)

8. Minden áldott nap valakire rámosolygok! Hátha jobb lesz tőle a napja. (Anszi küldött egy remek történetet, aminek az volt a lényege, hogy nem tudhatjuk, hogy egy-egy cselekedetünknek mit köszönhetnek mások. Lehet alkalomadtán majd megosztom veletek is) /ezt is magam tudom csak.../

9. 5!!! azaz öt kilót leadok májusig (a hogyan és a mivel egyelőre még kidolgozás alatt) /Nos, Bond Bélától erre alkalmasabb személy nincs is!!! :)/

10. Talán a legnehezebbet hagytam a végére. A csontvázakat kitakarítom a szekrényemből. Aminek mennie kell, menjen! Ami nem megy, hátráltat, elengedem! (ez megint csak az én tisztem....)

Talán így, hogy leírtam és hogy van aki tanúja a fogadalmaknak, szerintem lesz foganatja. Ahogy a mottóm is szól:

"Aki másokat legyőz erős, aki önmagát legyőzi hős!"

Nos, meglátjuk sikerül-e!

Szerző: Berill Shero  2010.01.13. 04:35 5 komment

Címkék: okosságok ala berill

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr871667770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Genthor 2010.01.17. 02:27:52

Majd én leszek a tanú. :D

Berill Shero 2010.01.17. 10:09:40

Remek, bár mi lesz a technikád? A néma tanú? ;)

captain 2010.01.17. 15:51:38

Nahát, majd szilveszterkor kikérdezlek, hogy mit tartottál be ezek közül! :p

Genthor 2010.01.17. 18:15:21

A technikám szigorúan titkos.

Llucifer 2010.01.26. 12:07:59

Hello Berill!

Még mindig király a blogod, bár most pótoltam az olvasást.
Felvidítod a napjaimat :)
süti beállítások módosítása