Sokszor előfordul, hogy a nyomozók házkutatni indulnak, a keresett személy/tárgy/cég mégsem található a korábbi címén, s amennyiben az eljárás nem indokolja, akkor nem kerül sor a házkutatás végrehajtására. Ilyen esetekben a rendőrök adatgyűjtést végeznek, de a T. állampolgárok nem mindegyike Einstein, néha meglepő dolgokat is közölnek.

Például:

Hajnali kopogás a lepukkant családi háznál, a házigazda álom- és szesz ittasan kitámolyog, azt sem tudja milyen rendezvényen van, a kérdések kissé megzavarják, de a delíriumból kibillenteni nem sikerül, bár látszik, hogy a válaszokon erősen töri a fejét.

- Várjanak már a tisztelt nyomozó urak, még regisztrálok...

Nyomozó: És akkor mikor volt itt utoljára az ember?

Házigazda: Ember?! Az az ember a fiam! (szerkesztői megjegyzés: keresett személy Kovács Géza, emberünket pedig Olajos Áronnak hívják)

Nyomozó: Ne haragudjon már, de ez a nevéből így nem derült ki.

Házigazda: Pedig a fiam. A nevelt fiam...

És mivel a kutya is útban van, a gazdi ráförmed: Eriggyé odébb Kutya! /fantázia dús név, biztos sokáig gondolkodtak rajta/

Az adatgyűjtés egészen eredményes, gazdagodnak egy ígéretes címmel, ahol Kovács úr vélhetően lakik. Persze a faggatózásnak még nincs vége.

Házigazda: Na hát ottan lakik most. Öööö... Hogy is mondják? Ja, lakás. Ottan van az a gyerek, a nagymama lakásában.

Nyomozó: És mi a nagymama neve?

Házigazda: A nagymamának nincs neve. Már meghalt....

* Személyiségi jogokra való hivatkozással a neveket megváltoztattuk.

Szerző: Berill Shero  2016.05.03. 19:41 Szólj hozzá!

Címkék: hivatásosok

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr998677998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása