Ismét egy kis hivatásos sztori.

Aki még nem volt börtönben, az nem tudja elképzelni, hogy milyen nehézkes a bejutás.

Ismerősök mesélték, hogy a bejutás mellett nehezítő körülmény az engedélyeztetés is, kismillió papírral. Létezik a körszállítás nevű intézmény, amikor a különböző BV intézetekben tartózkodó egyéneket másik helyre viszik, mondjuk egy pótnyomozási cselekményre.

Hivatásos barátommal az alábbiak estek meg:

Két embert kellett egymással szembesítenie, s mindkettő távoli, vidéki városban raboskodott. Neki meg Pesten volt rájuk szüksége, így belevetette magát a papírtengerbe, hadd szóljon. Azzal volt könnyebb dolga, aki jogerős szabadságvesztését töltötte, oda csak egy papír kellett. A másik emberke még előzetesben volt, így nem csak a vidéki börtön engedélye, de bírói engedély is kellett a szállításhoz. És persze külön papír arra is, hogy embereinket egy adott intézménybe vigyék. A papírok 2 hét alatt átfutottak az összes illetékes kezén, a nagy napra már minden készen állt.

A BV intézethez érve még parkolót is találtak, azt hitték, ez sima ügy lesz. De már a kapun elakadtak. Kiderült, hogy aznap akar mindenki ki-be menni, így fél ó-t kellett várniuk arra, hogy az adatfelvevő helyre bejussanak. Onnan még az engedélyezőbe, majd cirka 15 p alatt vissza a kihallgatóhoz.

A jó képességű BV-snek elmondták, hogy előbb a Gipsz Jakabot hozzák le, mert őt egy ügyben kell kihallgatni, s aztán azonnal szembesítik Törvénytelen Jenővel. Jenővel hosszabb távra terveznek, így őt ráérnek később kihallgatni. Emberünk természetesen Törvénytelent hozta le először nekik... A barátommal lévő nyomozó türelmesen várta, hogy megjöjjön az ő embere is, mert ugye a lelkére kötötték a fegyőrnek, hogy ne egyszerre hozza le őket a szembesítés miatt. Egyszer csak megjelenik az őr, hozza a másik embert. Már gyanús volt, hogy rajta is rabruha volt, hiszen az előzetes letartóztatásban lévők a saját ruhájukban várhatják meg a jogerős ítéletet. Leülnek, kihallgatás kezdetét veszi, nyomozó szembesíti a történésekkel, emberünk meg bámul bután, s megjegyzi, hogy az adott dolgokról ő aztán végképp semmit nem tud. Nyomozó rákérdez az anyja nevére, akkor derül ki, hogy a BV-s nem is jó embert hozott le. Újabb hercehurca, majd kifakad, hogy hát így megy az idő.

Szimpatikus BV-s flegma arccal: - Máskor ide kell jönni 8-ra, és akkor mindenre lesz idő.

Bicska nyílna a zsebben, ha be lehetne vinni, így viszont maradt a várakozás ütemes asztalon dobolással. Végre megérkezik a megfelelő ember, s BV-s szenvtelenül közli, hogy már csak 40 p maradt, mert utána elviszi őket ebédelni. Nyomozó kiakad, hogy eljárási cselekményről nem rángatható csak úgy el az eljárásban részt vevő... BV-st baromira nem érdekli.

Fél 12-kor már ott toporog, hogy elvigye enni őket. Természetesen a szembesítés még sehol. Úgyhogy gyors jegyzőkönyv lezárás, s a két embert egyszerre viszi el.... Aztán megjegyzi, hogy egyre vissza lehet jönni, s fél négyig lehet folytatni... Mert az elítélteknek jogai vannak!!!

Az miért nem érdekel senkit, hogy vajon a nyomozó aznap eszik-e?!

Szerző: Berill Shero  2011.08.26. 11:52 Szólj hozzá!

Címkék: hivatásosok

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr473167594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása