A "mindegy is mikor indulunk úgyis fél 10 lesz belőle" c. mondat szálló ige lett. Pedig megbeszéltük, hogy korán indulunk, a látnivalók nagy tömegére és távolságára való tekintettel. Ráadásul ma már nem csak hárman mentünk, jött Sz és Kiscsillag is.

Meg kellett állapítsam, hogy hosszú távon, 5 személynek a Ford Focus kombi se túl kényelmes.

Első állomásunk a közeli Rotterdam volt, ahol az Euromastot néztük meg. Éppen aznap volt valami falmászó rendezvény is, a fogalmam sincs hány méteres toronyból bőszen ugráltak ki az emberek, lógtak az étterem ablakán kívülről, meg ereszkedtek lefelé. Én meg két kézzel kapaszkodtam a korlátba, mert mozgott az egész mindenség. (lehet az előző esti pálinka hatására?!) Á és T-boy felballagtak még egy szintet, Kiscsillag és Sz kipróbálták azt a szerkezetet is, ami egészen a torony tetejéig vitte őket.

 

 

Nekem pont elég volt a legelső szint is. :) A városra szenzációs volt a kilátás, egészen messzire el lehetett látni.

Az étterem rész is meseszép volt, egy kávét ittam, míg a fiúk söröztek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Közben például egy "életmentő" is segédkezett a toronyból ereszkedőknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán elindultunk Delftbe. Erről a hangulatos, csatornákkal telitűzdelt kisvárosról azt kell tudni, hogy szombatonként nagy piaca van.

Virág-sajt-lomi piac....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel a főtéren a templomba alig lehetett bejutni, s az apróbb szuvenyírok beszerzésre kerültek, úgy döntöttünk, hogy mielőtt megnézzük a város hírességét a ferde templomot, a piacon eszünk valamit.

 

 

 

 

 

Vettünk is helyi sajátosságot, aminek fogalmam sincs mi a neve (HELP KISCSILLAG!!!), de isteni finom volt. Á úgy gondolta, hogy ő bevállalja a ruszlira hajazó akármicsodát is, amit a helyiek nagy elánnal ettek. Nos, Á eléggé szenvedő arcot vágott, majd mindenkit megkínált belőle, de nem volt osztatlan sikere. :D A piacon körbejárva elvarázsolt a virágos és a gyümölcsös stand is, de a sajtok előtt is elidőztem kicsit. Á-t a lomipiac kötötte le, tényleg volt ott minden, kár, hogy én nem rajongok értük.

 

 

Egy kevéske séta után egy sörözőben kötöttünk ki, ahol a fiúk végre lencsevégre kaphattak egy hamisítatlan szépséget. Előtte egész Hollandiában csak  Brünhilda kinézetű nőszemélyeket láttunk.  A híres ferde templomról elmondták a srácok, hogy valószínűleg egész Amszterdamot ez a pasi építette, mert látni fogjuk, hogy ott is minden ferde. :D

Szerző: Berill Shero  2011.06.25. 21:47 Szólj hozzá!

Címkék: útitárs

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr802924761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása