avagy hogyan jutunk ki Hollandiába?

Nyilvánvaló, hogy egy repülős út megszervezése - főleg azoknak, akik 10 évente egyszer repülnek, vagy akkor se - igen nagy körültekintést igényel és elég sok kérdést vet fel.

Honnan is indultunk? Onnan, hogy jó barátomnak egyik este eszébe jutott, hogy már régen nincs útlevele. Jött hát a kérdés, vajon egy holland repülőúthoz elég lesz-e a személyi igazolvány?

Mondom neki, hogy azt mindenképp megkérdem olyantól, aki ott dolgozik. Közben persze neki álltunk variációkat gyártani egy témára.

Kitaláltam, hogy nélküle mi sem megyünk sehova, sztrájkba kezdünk a reptéren.

Mire ő: inkább feküdjetek le Á-val a gép elé a kifutón.

Én: Meg vagy Te húzatva? Az nagy is, és ha végig megy rajtunk, akkor annyi... Inkább ejtsünk túszokat, követeljük, hogy Hollandiában tegyenek le, s akkor meg lesz oldva a kijutás. A kommandós srácokat úgyis szeretem, mi baj lehet belőle?! :D

Felhívtam a barátnőmet a személyi ügyében, közben elővezettem a teóriánkat. Már mindketten nevettünk, mikor kontrázott, hogy a TEK-nek úgyis elkél némi gyakorlás, a személyit meg a stewardessek ellenőrzik a gépen, bár ha valakinek lejárt az okmánya, az akkor már tiltott határátlépés kísérlete lesz, s jól nem megy sehova, meg még eljárást is indítanak vele szemben. :) 

Megkérdezte mikor megyünk. Kiderült aznap lesz szolgálatban, s mondta hogy mindenképp átnéz hozzánk, mielőtt elrepülnénk. Mondtam, hogy remek, csak ne egyenruhában jöjjön, mert akkor egész úton árgus szemekkel fognak figyelni a légikísérők, hogy ki az a három magyar, akit már a rendőrség is lecsekkolt induláskor. :)

Tolmácsoltam a barátomnak amit mondott, hozzátéve, hogy lehet átjön meglátogat minket. Mire a cimborám: Óh, de jó, stewardess?

Én: Nem, zsaru. :D

Tovább elemeztük a lehetséges szalagcímeket, amibe már beszállt Á is.

- Három magyar felváltva hányt a mosdóban - sok volt a pia

- Terroristák eltérítették a .... járatát, követeléseik nem egyértelműek

- Három gyanúsnak rémlő alakot vont tüzetes ellenőrzés alá a biztonsági szolgálat már a reptéren...

Á kitalálta,  hogy akkor lesz jó világ, ha mondjuk mata részegen felszállunk és elénk ül egy nagy darab néger, aki megkínál egy spanglival. Akkor megismerhetjük a holland börtönöket is. :)

Lehet mindegyikünk fél a repüléstől? :D

És hogy lehessen fokozni a dolgokat, ajánlom az utazni vágyók figyelmébe az alábbi szösszenetet. (Ebből megtudtam, hogy nem jó, ha gyerek mellé ülök és hogy a helyekért verekedni kell majd)

http://velvet.hu/trend/2011/04/17/a_10_legidegesitobb_bunkosag_repulon/

Szerző: Berill Shero  2011.04.25. 21:09 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr382834158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása