Ismét egy remek, igaz történet.

A Vám- és Pénzügyőrség 143 éves pályafutása 2011.01.01-én véget ért. Sok állampolgár a testületre még mindig úgy gondolt, mint a határon szolgálókra, holott 2006-tól kibővített nyomozati jogkörrel is rendelkezett a cég.

2011.január 01-től pedig összevonták az adóhatósággal, melynek eredményeként létrejött a NAV. Azaz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Persze, hogy hogyan fog működni az új szerv, azt majd egy év múlva meg lehet mondani, s bízzuk ezt az állampolgárok és a kormány megítélésére.  

Na mármost, az ismerősök mesélték, hogy még a két ünnep közt is ki kellett menniük házkutatni, s persze ezen tevékenységük sehol nem aratott osztatlan sikert. Az egyik helyen egy disznóvágás kellős közepébe csöppentek be. A jövetelük célját közölve az érintett fél együtt kívánt működni, ám a ház tulajdonosa egy 80 év körüli, törékeny öregasszony nem igazán. Megkritizálta az eljárás minden elemét, s ötször rákérdezett, hogy a nyomozók akkor most honnan is jöttek?! Az adóhivataltól? Mondták, hogy nem, de jan. 1-től oda fognak tartozni. Némi vita után lezajlott a házkutatás, de a néni még akkor sem értette, hogy most akkor ez milyen szerv. S az eljárás közepén őszintén kifakadt, hogy ő már csak egyet kíván. Hogy a T. hatóság mielőbb húzzon el melegebb éghajlatra! :D

S erről eszembe jutott egy másik hasonló sztori is. Az idősek meglepő reakcióiról.

Ismerős, aki nem épp pici fiúcska, olyan 190 cm környéki, szín izom nyomozó korában elindult házkutatni. A megadott címről már az első pillanatban látszott, hogy takaros vidéki porta, kapirgáló tyúkokkal az udvaron, s hogy ott biztosan nem lesz meg az, amiért mentek. Sebaj, a házkutatástól eltekinteni nem lehetett. Ismerősöm bemutatkozik jelvényt és igazolványt mutat a szintén matuzsálem korú néninek, aki fél süket lévén alig érti, hogy mit akarnak tőle. Aztán kiabálva elmondja, hogy a kicsi fia miatt mindenki zaklatja és neki ebből mennyire elege van, a házába senki sem teszi be a lábát. Majd a kezében lévő fakanállal nekimegy a nyomozónak. Az csak vigyorog, a fele akkora nőt semeddig nem tart leszerelni, ám nem bírják vele megértetni, hogy ugyan tegye már el a fakanalat, mert ha nem hagyja abba, bizony isten meg fogják bilincselni, s akkor kénytelenek lesznek feljelenteni hivatalos személy elleni erőszakért. :D Persze a végén lenyugodott, s nem került sor kényszerítő eszköz alkalmazására, meg feljelentésre se.

Szerző: Berill Shero  2011.01.19. 03:52 Szólj hozzá!

Címkék: hivatásosok

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr612569534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása