A múltkor baráti társaságban előkerültek a katonaélmények, ezekből csemegéznék egy párat.

1) A cimbora 3 napos kopaszként összeakad az egyik öreggel, aki mondja neki, hogy menjen le a kazánhoz és fűtsön be. A srác már épp indulna, mikor az öreg kezébe nyom egy olajos kannát, meg egy slagdarabot.

- Na most öcsém lemész a raktárba és vételezel némi olajat. Ne nézzél értetlenül, mivel nem adnak, viszont hideg van, oldd meg!

A cimbora nem mert ellenkezni, lesunnyogott a raktárba, s már félig készen állt a kanna, mikor a villanyt valaki felkapcsolta, s meglepődve látta, hogy ott áll az ügyeletes tiszt. Barátunk se volt rest, vigyázzba vágta magát, s tisztelgett.

Az üti rákiáltott: - Mi csinál itt honvéd?!

Mire a cimbora: - Százados elvtárs jelentem lopok.

Az üti a röhögéstől meg sem tudott szólalni, s végül a srác csak 1 havi fogdát kapott. :)

2) Ugyanez a srác szolgálatban volt a toronyban. Mivel halál fáradt volt, kitalálta a tutit. Ha felaggatja a fogasra a kabátot, ő meg belebújik, a sapkát meg a fogas tetejére rakja, akkor lentről olyan lesz, mintha vigyázzban állna a helyén. Így is tett, majd szépen elbóbiskolt. Az üti már jó ideje kiabált, de emberünk nem bírt kikászálódni a kabátból, ott lógott, míg le nem akasztották :D

3) És hát nem is emberünk lett volna az, akit kiküldtek a határsáv őrzésére. A nagyon fiataloknak mondom, hogy anno az úgy nézett ki, hogy a határ körbe szögesdróttal volt elkerítve. S ha mozgás volt, a drótok összeakadtak, hangot adott ki egy sziréna a közelben, meg a határőr laktanyában is megszólaltak a jelzők. A határőröknek az volt a feladata, hogy adott szakaszon le-föl sétáljanak. Emberünknek a térdig érő hóban olyan jól sikerült ez a mutatvány, hogy addig-addig ugrált, míg belegabalyodott a drótba. :) Ez persze a laktanyában nem látszott (monitor, kamerák és egyebek híján, mivel 1900 akárhányat írtunk...), így kivonult az egész határőr laktanya a határsértő elfogására. Több órás küzdelem árán a cimborát ki is vágták a drótok közül.

Szerző: Berill Shero  2010.05.19. 09:34 Szólj hozzá!

Címkék: hivatásosok

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr922007657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása