A barátaim elmondták, hogy a nyomozó szerveket az Ügyészségek felügyelik.

Az ügyészek feladata a nyomozati iratok áttekintése mellett az is, hogy amennyiben a nyomozó elakad, utasításokkal lássák el arra vonatkozóan, hogyan tovább. Az alábbiakban közreadok néhány érdekesebb ügyészi leírást. Persze ezeket mind a barátaim mesélték, hiszen a hivatalos papírokat senki sem viheti haza. Elmondák, hogy némelyik már szállóige szerűen terjed köztük. Vannak kedvenc és kevésbé kedvenc ügyészségek. :)

"Gipsz Jakabnak tudomása volt a felszámolási eljárásról, és az iratátadási kötelezettségéről. Tény az is, hogy az átadással késedelmeskedett, ugyanakkor az iratokat folyamatosan átadta. Nem vizsgálta a nyomozó hatóság a késedelem okát, sőt azt sem, hogy a gyanúsított két hetes késedelme mennyiben hiúsította, nehezítette meg a felszámolási eljárás lefolytatasát."

"Az ügyben nóvum az iratok elkallódása. Az iratok hiánya a  nyomozás folyamatosságát nem befolyásolhatja."

"A határidő hosszabbítás kapcsán észleltem, hogy a nyomozás vontatottan halad. Az előző hosszabbítás megtétele óta nem történt semmi. Az ilyen munkavégzés Önöknél már természetes, de nem hagyható szó nélkül."

"Az ügyész nem arra való, hogy a nyomozó hatóság működési zavaraihoz, a vezetés tehetetlenségéhez asszisztáljon. Önnek kell ezen úrrá lenni, ha nem megy, jelenthetik nyomorukat a feletteseiknek..."

"Fegyelmi felelősségre vonás terhe mellett kötelezze az ügyefogyott előadót, hogy még a mai napon tegyen döntő lépéseket az ügy lezárása érdekében."

Persze, hogy ne csak az ügyészségek legyenek pellengérre állítva, jöjjenek a feljelentők, tanúk és gyanúsítottak is!

"T. Bíróság!

Mint már tudják, cégem ellen felszámolást indítottam, mely ellen fellebbeztem, de sajnos nem vették figyelembe. Most már ott tart az ügy, hogy Önök kijelölték a felszámolóbiztost, amellyel sajnos kénytelen vagyok együtt működni. Kérem, hogy tájékoztassanak, hogy a felszámoló meddig mehet el, hogy egy céget tönkretehessen, és arról, hogy nekem fontos-e ezt tétlenül végignézni."

"T. Felszámolóbiztos! A kimutatása úgy szar, ahogy van."

"T. Nyomozóhatóság!

A fenti cég nálunk vásárol. Kérnénk Önöket a további kellemetlenségek elkerülése véget  számunkra kiállítani egy határozatot, hogy az áru kiadása e vevő részére bűnügyi eljárás folyamata miatt szünetel."

"Tisztelt előadó!

Lakásom körülményére való tekintettel kérem az időpont változást, mert úgy néz ki, hogy gyermekeimmel együtt tartozás miatt el kell hagynom a lakást."

Szerző: Berill Shero  2010.04.05. 12:09 Szólj hozzá!

Címkék: hivatásosok

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr671875729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása