Elmondhatom magamról, hogy hihetetlenül szerencsés ember vagyok, mert barátaimnak tudhatok egy csomó különleges embert. Néhányukról már írtam a blogban, de a sornak nincs vége.

Tudjátok hány női mentősofőr dolgozik az országban? Elárulom. Egy. A barátnőm. Róla olvashattok most.

2001. Nógrád megyében egy aprócska, de annál csodálatosabb faluban a mesterem a helyi általános iskolában aikidot oktat. A gyerekek lelkesek, kitűnik közülük egy csodaszép, nagyszájú, vagány kislány. A tinédzserek magabiztosságával ecseteli, ha felnő rendőr lesz. Az utolsó edzések egyikén, 2001. május 29-én megajándékozott a ballagási fotójával. Később nem indult újra az edzés, őt pedig felvették a közeli városka gimnáziumába, útjaink elváltak.

Az évek teltek, a kapcsolat megszakadt. Nekem néhanap eszembe jutott, vajon mi lehet a helyes, mindig jó kedélyű csodaszép leányzóval.  Aztán egyszer csak szembejött velem egy Zsaru magazin. Benne Petra fotójával és néhány sorral. Innen tudtam meg, hogy a gimnázium után több mint tíz évet a vendéglátásban dolgozott, de nem adta fel gyerekkori álmát. Amikor a rendőrség határvadászokat keresett, habozás nélkül jelentkezett.

2017. január 12. Egy újabb fontos mérföldkő. Megkapja a rendőri kinevezését, a Készenléti Rendőrség állományát erősíti azóta is.

Ha már így szembejött velem, gyorsan rákerestem a közösségi médiában és nagy örömömre, szinte azonnal elfogadta a barát felkérésemet. Onnantól nem volt megállás. Volt mit bepótolni az elmúlt évekből. A legelső személyes találkozásra a nógrádi falucskában került sor, annyit nevettünk, hogy másnap is izomlázam volt . Azóta rendszeresen találkozunk, ott van mellettem, ha baj van. És nem csak akkor. Bármilyen mókára kapható, hihetetlenül energikus, nagyszerű csaj.

Szívós munkával és kitartással elérte, hogy rendőr kollégái nem a cicababát látják benne, hanem tudják lehet rá számítani. Felelősségteljes és megbízható, gyorsan átlátja a helyzeteket, akár önállóan is képes több bűnelkövetővel szemben intézkedni egyidejűleg. Az ész és a szépség nála remekül megférnek, emellett a szívből fakadó őszinte kedvességével simán bárkit levesz a lábáról.

Ne higgyétek, hogy az élete fenékig tejfel. Szülei nem fiatalok, sajnos betegeskednek, állapotuk időnként aggodalomra ad okot és felelősségteljes döntéseket igényel részéről. Testvérével nem harmonikus a viszony, hiába igyekszik javítani, ha a másik oldalról nincs meg a fogadókészség. Mivel mindig lelkiismeretes volt, ez a helyzet bántja és rágja a lelkét. Attól többet tenni, mint amit eddig a viszony rendezéséért tett sajnos nem tud... Ez fájó pont az életében.

Petra felesküdött a haza szolgálatára, az állampolgárok védelmére. Nyughatatlan és örök kíváncsi természete mindig új célok és kihívások felé sodorja. Némi utánajárást követően kitalálta, hogy másképp is tudna segíteni az embereken, kamatoztatva a rendőrségnél szerzett tudását, a határozott fellépést, a vendéglátásban tapasztaltakkal. A jó szót ötvözve az irányítással, higgadtan kezelve a nehéz helyzeteket. Felettesei rábólintottak, mikor előállt az ötlettel, hogy szeretné magát kipróbálni egy másfajta szolgálatban is, szabadidejében mentőzne. Kocsin, élet-halál harcot vívva esetenként az idővel. Mivel barátosném makacs és kellően magabiztos, nem mentőápolói tisztségre pályázott. A kocsik gyerekkorától érdekelték, imád vezetni, ráadásul nagyon jó sofőr is. Tanult, képezte magát, gyakorolt és a vizsgák sikeres abszolválása után mára ő lett Magyarország első és egyetlen női mentőautó sofőrje! Meggyőzte a kétkedő férfiakat és a kék mellett, most már büszkén viseli a piros ruhát is. Az emberekért tenni akarása nem ismer határokat. Az elért eredményei ellenére mégis megmaradt szerény, jólelkű csajnak, aki alázattal, szívből végzi a munkáját, bármelyikről is legyen szó. Én eddig is felnéztem rá, de lassan nem találok szavakat arra, hogy mennyire fantasztikus nő.

Ezzel a poszttal szeretnék neki gratulálni és felhívni minden embertársam figyelmét, hogy akarattal és hittel, szorgalommal, kitartással és alázattal nincs lehetetlen! A kitűzött célok elérhetőek! Az ajtó mindenki előtt nyitva áll!!!

RESPECT PETRA!!! :)

Szerző: Berill Shero  2018.10.06. 20:13 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr2214270093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása