Ebben a remek csúszós, havas időben nem épp tágas helyre kellett beállnom, s erről eszembe jutott egy régi, a barátaim által mesélt gyögyszem.

Miért is jutott eszembe? Mert aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok egy nagy parkoló fenomén. Valószínűleg ennek az az oka, hogy türelmetlen típus vagyok. :)

Na de ne is rólam beszélgessünk, jöjjön a sztori.

Három nyomozó nekivágott a pesti utcáknak. Az egyiknek helyszínen kellett volna gyanúsítottat kihallgatni, a másik kettőnek meg házkutatni.

Két férfi és egy nő alkotta a triót. Mint tudjuk a magyar rendvédelmi szervek nem épp arról híresek, hogy a gépjármű parkjuk a legmodernebb autókból állna, de ezeknek sikerült kifogni a mindenki által nagyon utált, ám direktbe azért vásárolt kisautót, hogy könnyítsék a parkolást. Igen ám, de ebben a kicsi-kocsiban nem volt szervó. És amúgy is eléggé vacak volt az alapjárata, de hősnőnk egyik kedvenc márkája volt, így vállalta, hogy ő vezet. Megérkeznek az első címre, természetesen a panelrengeteg kellős közepén, ahol alig pár szabad hely akadt. Egyik pont a cím előtt, de oda be kellett volna tolatni. A nőszemély küzdött, küzdött, az sem zavarta, hogy az egyik emeleti ablakból remekül szórakozik rajta egy másik nő. Végül feladta. Kolléga átült, pár pillanat alatt beparkolt, de azért ők is cukkolták a csajt.

A kapucsengőt nyomogatva kiderült, hogy mosolygó hölgyhöz indulnak, belőle lesz a gyanúsított. :) Persze ezt az áldozat akkor még nem sejtette. Felérve az ügygazda közölte, hogy miért is jöttek, majd meglepve tapasztalta, hogy az aktát ugyan elhozta, de a gyanúsítás és a jegyzőkönyv a kapitányságon maradt. Gyors tanácskozás után úgy döntöttek,  hogy megkérdik a hölgyet, van-e autója. A nő rávágta,  hogy van. Ez után a házkutatós bagázs elindult útjára, a nőt pedig megkérték, hogy vigye már be a kollégát, hogy ki tudja hallgatni. :) A nő megkérdezte hova kell menni, majd bólogatott, hogy tudja, s elindultak.

A történethez tartozik, hogy az a nyomozó, akit vissza kellett vinni a kapitányságra, alig pár hónapja költözött Budapestre, így nem nagyon ismerte a várost. A kapitányság Óbudán volt, a srác akkor kezdett izgulni, mikor elhagyták a Moszkva teret is, majd mondta a nőnek, hogy szerinte nem jó irányba mennek. Ekkor a nő félreállt, s kiderült, hogy ő azt hitte Hűvösvölgybe mennek. :) Majd felhívta a férjét, akinek eképp vezette elő a helyzetet.

- Szia drágám! Egy kis segítségre lenne szükségem. Itt vagyok Hűvösvölgynél, mellettem ül a nyomozó úr, akit be kell vinnem, hogy kihallgasson. Megmondanád hogy jutok el....? :)

Szerző: Berill Shero  2010.12.22. 09:51 2 komment · 1 trackback

Címkék: hivatásosok

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr672511513

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horgas Béla - CIVIL KURÁZSI 2011.01.01. 10:48:44

Mindennapi tájaim egyike a budapesti Fény utca, Lövőház utca, Retek utca vidéke, a piac és a pék, a Mammut áruház a postával, ahol szinte naponta érzékelem a zsúfoltság közönséges gondjait. A három utcán egyenként 25-30 kocsi parkolhat, szabad hely csa...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ördögtündér 2010.12.29. 22:08:08

Blikk szalagcím:

Telefonos segítséget kért a nyomozó előállításához a gyanúsított
süti beállítások módosítása