Maca eseménydús életéből legutóbb a főnöke okozta izgalmat hoztam. Azóta történt egy-két érdekes dolog.

Például az irodából férjhez ment az egyik kolléganője. Nem is ez adja a történet érdekességét, hanem az, hogy a lagzira egyedül Macát hívta meg a munkatársak közül. Az okokat nem részletezném, legyen annyi elég, hogy hősnőnk boldogan mondott igent.

Lázasan készülődött a modern lagzira, naivan azt gondolva, hogy helyben tartják. Nászajándék, menyasszonytánc, fodrász, kozmetikus. A sminket maga megoldotta és szerencsére az egyik tavalyi esküvőn viselt ruha is rájött, így legalább nem kellett újat vennie. Egy fizetnivalóval kevesebb.

Az első meglepetés akkor érte, mikor megnézte a meghívót (mintegy két héttel a Nagy Nap előtt), és kiderült, hogy Szeged mellett egy esküvőkre szakosodott tanyán lesz a lagzi .Ez egy kicsit megbolygatta a büdzsét, de már nem volt visszaút.

Macának nincs jogsija, oda pedig tömegközlekedéssel nem lehetett eljutni, így az ara segítségét kérte. A vőlegény kollégáinak autójában még pont akadt szabad hely. Félt tőle, hogy a matematika-fizika szakos pasikkal nem lesz közös témája, de hamar kiderült, mindegyikőjüknek van hobbija és amúgy is nagyon jó fejek. Így gyorsan elrepült a lefelé út. A násznépből senkit nem ismert, de úgy volt vele, lazán veszi, lesz, ami lesz. Titkon bízott benne, hogy a srácok nem hagyják egyedül. Elég nagy partinak néztek elébe és az úton arra is választ kapott, hogy miért oda szervezték. A vőlegény nagyszülei már nem tudtak volna messzire utazni, az egyszem unoka így a murit hozta közelebb. A tanyához tartozott egy kisebb vendégház is, de ott csak a vendégek harmadát lehetett elszállásolni, Macának Szegeden egy panzióban szereztek helyet. Mint kiderült, rajta kívül csak egy többgyerekes házaspár és a menyasszony Németországban élő másodunokatesója kapott helyet. Maca elég jól feltalálta magát. Mikor kiderült, hogy kik laknak majd ugyanabban a panzióban, elkérte a számukat, remélve, valamelyiknél csak kap egy potyafuvart a helyszínre.

Odalent derült ki, hogy a család autója tele van, amúgy se maradnak végig, mert a kicsik korán fekszenek. A "német" srác meg hiába jött kocsival, inni szeretne, így rá se lehet számítani. Maca végül fogott egy taxit - bár ezt nem kalkulálta bele a költségvetésbe - és kivitette magát a tanyára.

A szertartás, a menü, a zene, minden remek volt. A tanárszekcióval nagyokat nevettek, sokat ittak, s maga sem tudta megmondani, mikor maradt kettesben a külhonból érkezett unokatesóval. Balázs helyes volt, sportos, magas, művelt és roppant mód imponált Macának, hogy egy idő után nem mozdult mellőle, a kedvét kereste, táncoltatta, igézőn bámulta. Hajnali négy felé megunták a társaságot, eddigre már nyilvánvaló volt mindkettejüknek, hogy az éjszakát együtt folytatják. A taxi a Tisza partig vitte őket. Andalogtak a parton, majd miután besokalltak a szúnyogoktól, a panzióba mentek.

Balázs arra hivatkozással, hogy az ő szobájában csak egyszemélyes ágy van, Macánál kötött ki. A többit nem részletezem.

Maca tizenegy óra magasságában arra ébredt, hogy veszettül visít a telefonja. Kiderült a matek-fizika szekció indult volna vissza, közölték, fél óra múlva ott vannak érte. Maca kábultan kászálódott ki az ágyból, Balázsnak nyoma se volt. Nem ért rá törni a fejét, gyorsan lezuhanyozott, összekapkodta a ruháit, majd megállapította, hogy még van tíz perce a srácok érkezéséig, így végig gondolta az éjszakát. Fogalma se volt róla, Balázs mikor hagyta el a szobát és férfiasan bevallotta magának, hogy arról se tudott volna számot adni, mikor ment el...

Nem akart szó nélkül letiplizni, így átment a fiú szobájához. Kopogására a takarítónő nyitott ajtót, aki egy mosoly kíséretében elmondta, hogy a férfi már egy órája leadta a kulcsot és kijelentkezett. Arra a kérdésre, hogy nem hagyott-e neki üzenetet, határozott nem volt a válasz.

Hazafelé sűrűn pillantott a telefonjára, de Balázs nem igazolta vissza a közösségi oldalán, holott éjjel ő erősködött, hogy Maca jelölje be. Kínjában írt egy viber üzenetet, melyben jó utat kívánt, ez az üzenet még hetekkel később is olvasatlan maradt.

Itthon levonta a konzekvenciát. Ez egy több, mint ötvenezres pasi volt. De nem ért annyit. :)

Szerző: Berill Shero  2019.07.07. 19:41 Szólj hozzá!

Címkék: intimszféra

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr7214896830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása