Nem klasszikus év végi-újévi bejegyzéssel jöttem, hanem az azonos című filmmel, a BÚÉK-kal. :)

Goda Krisztina filmje a Teljesen idegenek alapötletét hozza, alig némi változtatással. Viszont attól zseniális, hogy mindenkinek tartogat meglepetést, a mondandója örökké aktuális. Nem lő mellé az, aki olyan filmet szeretne nézni, ami a szórakoztatás mellett el is gondolkodtat.

Az óévet búcsúztatni összegyűlt baráti társaság elméletben régóta és jól ismeri egymást. Ezért elsőre nem tűnik túl nagy kockázatnak, hogy kitegyék a telefonokat az asztalra. A játékszabály szerint minden hívást fogadniuk kell és az sms-eket pedig felolvasni. Sablonos és elcsépelt a szerető bejelentkezése, erre mindenki számít. De a szülő-gyerek kapcsolatban meglévő érzelmeket is feszegeti, miért nem az anyukájával beszéli meg élete sarkalatos pontjait, eseményeit a tini.

Remélem a film sokakhoz eljut. Talán mindenki magába néz egy kicsit, számot vet az eddigi életével, a képmutatásaival, hazugságaival, szembesül gyávaságával és elfogadóbb lesz a többi emberrel. Nyugodtan tegye mindenki a szívére a kezét és őszintén vallja be, legalább saját magának, micsoda titkokat rejteget, milyen illúziót sugalló képeket tesz fel a facere. Hányszor csapja be magát a látszattal, hiszi tökéletesnek más életét, abból, amit mutat. Hányszor posztol ő maga is gyávaságból hamis, látszat boldogságról? Ha már egy ember elgondolkodik ezen és egyet kipipál a fentiek közül, megérte megnézni a filmet.

Nálam 9,5 pontot ér.

És  végül nincs más hátra, mint minden kedves Olvasómnak nagyon boldog új esztendőt kívánni! :)

Szerző: Berill Shero  2018.12.31. 23:57 Szólj hozzá!

Címkék: intimszféra

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr8214504102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása