De most komolyan? Feltetted már magadnak ezt a kérdést? Vagy bárki más feltette már neked?

Cica Macával beszélgetve fogalmazódott meg a kérdés bennem. Meg néhány újságcikk után. Aztán tartottam egy röpke közvélemény kutatást. A minta teljesen reprezentatív és véletlenül sem objektív. Az ismerőseimet, barátaimat, férfiakat-nőket kérdezgettem.

Számomra elképzelhetetlen, hogy akkor is belemenjek, ha épp nincs kedvem, vagy megjátsszam magam, mennyire jó, ha nem esik jól. Viszont hallottam olyan véleményeket, hogy igen is, a nőnek időnként színlelni kell az orgazmust és szeretkezni a partnerével, még ha nem is  akarja.

Nem értem, miért kellene ennek így történni? Olyan persze van, hogy eleinte nem akarja az ember lánya, vagy kevésbé, aztán menet közben mégis csak megjön az étvágya.

Elgondolkodtató, miért kellene belemenni, ha nincs hozzá kedvem? Pláne miért kellene megjátszani az orgazmust? Mert a filmekben mindig mindenkinek nagyon jó?! Amennyiben a két fél között őszinte és mély a kapcsolat, megértik, hogy most épp nem jó. Vagy nem úgy jó. A filmeken edződött és a kommunikációt hanyagoló réteg pedig szenved. Van olyan, mikor nincs eget-földet rengető kielégülés, mégis jó a szex. Vagy épp elég, ha csak simogatás és csókok vannak, szeretkezés nélkül.

A barátaimmal, ismerősökkel beszélgetve szomorúan tapasztaltam, egyik-másik részük nincs tisztában a saját működésével. Nem csak testi, de lelki szinten se. Néhányan közülük egy szépen felfújt lufiban élnek, illúziókat kergetve és magukat soha meg nem mutatva. A lufi elszáll és kipukkad. Mi marad akkor?

Javasolnám mindenkinek, hogy merjen nyíltan és őszintén kommunikálni a párjával a szexről. Mert, ha nem egymással beszélik meg, akkor vajon kivel? Ki lehetne autentikusabb forrás a párunknál abban a kérdésben, hogy ő élvezi-e a szexet? És ha nemet mond, ne vegyük magunkra, ne kezdjünk játszmázni, inkább igyekezzünk megérteni az okokat. Ha felszabadultan tudunk a szexről beszélni egymással, azzal a kapcsolat mélyül.

Ráadásul pont a szex az életnek az a része, ahol nem csak testileg meztelenedünk le, de meg kell mutatni a lelkünk meztelenségét is. Így lesz kerek egész. Merjünk önmagunk lenni!!!

Szerző: Berill Shero  2018.10.28. 21:00 Szólj hozzá!

Címkék: intimszféra

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr1914258571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása