Az alábbi eset egy ismerőssel esett meg.

A sztorit kénytelen vagyok a közepéről kezdeni, hogy ne lőjem le mindjárt a poént.

Egy évtizeddel korábban lehetett rémhíreket hallani arról, hogy emberkereskedők azért rabolnak el különböző korú, nemű áldozatokat, hogy a szerveikkel kereskedjenek. Jellemző volt ez a Balkánra is, a hírek néha Szerbiáról szóltak.

Az ismerőst foglalkoztatta a téma, nem mélyen, de a napilapokban olvasott, a hírekben szereplő emberkereskedelemre pedig mindig felkapta a fejét.

Snitt.

Az érzés úgy tört rá, mint a szökőár. Felriadt. Konstatálta, hogy egy autóban rázkódik. Sivító gumikkal érkeztek a célhoz.

Snitt.

Kiesett pár pillanat, mikor magához tért, egy hordágyra tették volna rá. Átvillant a fején, hogy emberrablók vegzálják. Felpattant, leütötte a legközelebb álló személyt és az ajtó felé iramodott. Érezte, hogy az élete a tét, hihetetlen energia hajtotta. A körülötte lévők nem csak levegőhöz, de szóhoz se jutottak. Emberünk futott, de mindenki attól félt a biztonsági fém ajtó összezár, mielőtt kislisszolhatna rajta. Szerencséje volt. Átjutott. De nem messzire. Lefogták, beinjekciózták, visszavitték.

Snitt.

Később (az időérzéke teljesen elszállt) lassan eszmélt. Tudata hamar tiszta lett, az emberrablóktól tartva a szökését tervezte. A szemét nem nyitotta ki, csak hallgatta a körülötte lévő zajokat, beszédfoszlányt. Gyanúja egyre erősödött, s bizonyítást nyert, mikor két férfi azt taglalta, hogy vele kezdik, mert ő jobb állapotban van, mint az a másik.

Snitt.

Óvatosan körbekémlelt. Feje felett neon világított, pont mint egy műtőben. Mellette hárman tanácskoztak. Egy szerb nő, a ruháján Ludmilla akárkicsoda névvel és még két másik fazon. Angolul. Ő jól beszélt angolul, csak az idő érzéke hagyta cserben. Nem tudta milyen nap van, mi történt vele és azt sem, hol van. Próbált volna szabadulni, a menekülés útját kutatta, de egy erős férfikéz visszanyomta az ágyra.

Snitt.

Sokára jutottak el agyáig a szavak, hogy a Honvéd Kórházban van, a maratonon rosszul lett, elájult, lefejelte a padkát, ezért hozták be.

Utóirat:

Az első kontrollon kiderült, hogy az egyik mentőorvost ütötte le. A teóriájában a valóság és a képzelet keveredett. Tényleg szerb doktornő volt, a névtábla felett a Honvéd Kórház feliratot mégsem látta, s az sem tűnt fel neki, hogy vélhetően a szervkereskedők nem steril műtőben operálnak szép kórházi ruhában. Kiderült, hogy a szerb orvostanhallgató nemzetközi gyakorlatát töltötte a kórházban, a kit kellene előbbre venni kérdéskört boncolgató urak pedig a maraton másik résztvevőjének műtéti időpontját tolták ki.

Tanulság:

Amikor minden összevág, se biztos, hogy Neked van igazad! :)

Szerző: Berill Shero  2018.04.20. 20:11 Szólj hozzá!

Címkék: mosoly

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr4912934171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása