Mi történik az ember lányával, ha rászabadul a netes társkeresőre? Vagy csak szimplán a pasik szabadulnak rá?

1. tanmese

Elmész egy esküvőre egyedül, az ott lévő független férfiak azonnal szabad prédának tekintenek. A leghelyesebb beszédbe elegyedik veled. Kölcsönös a szimpátia, csevegni kezdtek. Hamar kiderül, hogy az élet jó pár fontos kérdésében nem értetek egyet. Néhány óra elteltével már akadozik a társalgás. Kijelenti, hogy egész este csak veled akar táncolni (és ha én meg nem?!). Először talán még imponál is a határozottsága, de egy idő után egyre kényelmetlenebb lesz. Szóba kerülnek a tervek, a munka, ki mit vár az élettől. Elmeséled mivel foglalkozol, majd jön a rácsodálkozás. Akkor se lehetne nagyobb hatást elérned, ha űrkutató vagy agysebész lennél.

Nálam már mérce, hogyan fogadja a másik a bejelentésemet. Aki kellően intelligens, még ha nem is ismeri behatóbban a munkámat, jó, ha kellő humorral, vagy kérdésekkel próbál többet megtudni, amelyekből átjön, hogy érdekli. Nem pedig közhelyekkel bombáz és olcsó poénokat puffogtat. Általában ilyenkor már látszik, hogy egyenrangú felek lennénk-e a kapcsolatban, vagy ő esetleg háttérbe szorítva érezné magát. Elég jó szűrő. És sokszor már itt bukják a sztorit. Akadályugrásból kevesen jeleskednek. Mivel nyílt vagyok és őszinte jön a következő kérdés, hogy mikor ért véget a legutolsó kapcsolata. Meglepő a válasz, erről nem szeretne beszélni. Naivan azt gondolom, mostanában lehetett a vége és még fáj. Néhány óra elteltével magától hozza fel, elmondja, hogy évtizeddel ezelőtt lett vége. Kérdem, hogy azóta volt-e mással. Szexuálisan pl. Emberünk ledöbben, majd kiakad. Mély megdöbbenéssel kérdezi, hogy ez milyen kérdés? Mert eddig nagyon szimpatikus voltam neki, de ezek után már nem tudja, mit gondoljon. Mondom neki, hogy normális. Mint ahogy annak kéne lennie, hogy egy ereje és férfiassága teljében lévő férfi egy komoly csalódás után sem vonja meg magától a testi örömöket évekig. Ezek után olyan negatív cunamit zúdít, hogy attól félek, a székkel együtt felborulok. És meghallgathatom, hogy az a másik és bezzeg ő... Ettől már alapból fázom. Halkan megjegyzem neki, hogy ezt még nem sikerült feldolgoznia és talán nem annyira jó, hogy több mint tíz éve nem volt senkivel. Esetleg kérhetné szakember segítségét, mert véleményem szerint magától nem fog tudni előbbre lépni. Akkor kioktat, hogy mi vagyok én, pszichológus, csak ne elemezgessem őt. Mondom, rendben, nem vagyok az, szimplán segíteni próbáltam. Eltelik egy kis idő, újra mellém keveredik, előhozakodik azzal, hogy ő ennyi idősen már csak olyan nővel kezd, akivel családot tervezhet, mert szeretne feleséget és gyereket. Előbújik belőlem a kisördög és nem bírom megállni, hogy ne kérdezzem meg, honnan tudja, hogy akivel kezd, az majd feleség is lesz? Ezt egy kapcsolat elején se lehet tudni szerintem... Kicsit akadozik a társalgás... Hazamenetel előtt megjegyzi, hogy szívesen találkozna még velem, de nem cseréltünk elérhetőséget. Mondom neki, ha az élet úgy hozza, majd találkozunk. Napokkal később bejelöl facen. Aztán ajánl programokat, ahová együtt kellene mennünk, mert az mennyire jó. A program az érdeklődési körömtől nagyon messze áll. Udvariasan megköszönöm és jó szórakozást kívánok hozzá. Nem veszi a lapot, időről időre ajánl valamit. Aztán megjegyzi, hogy ha az ember nagyon akar valamit, arra szakít időt. Remek. Akkor nézzen magába és talán megleli a választ, hogy én ezt sem nagyon, sem kicsit nem akarom. :)

Tanulság: Ha valaki képtelen az érzelmeiről nyíltan beszélni, évekig nincs semmilyen, még szexkapcsolata se, azt talán nem nekem kell kinyitogatnom és megoldanom az életét helyette. A szex egy kapcsolatban az egyik fontos alappillér a kommunikáció mellett.

2. tanmese

Netes társkeresőn több levélváltáson túl jön a "jelölj ismerősnek a facen" szöveg. Én nem sietek sehova, megnézem, de ritkán jelölök embereket beszélgetés-találkozás nélkül. A srác szimpi. Némi technikai malőr, hetek telnek el kommunikáció nélkül. Mire újra egymásra akadunk, személyes találkozót javasol. Miért is ne?! Azért előtte még ránézek az adatlapjára. A társkeresőn ott a szöveg, hogy a szex-szel nem hozakodik elő az első randin. Érthető. Főleg, ha mondjuk a másik élőben nem is tetszik. Mielőtt a találkozó időpontját lefixálnánk, újra rápillantok a face-re. Nem kis meglepetésemre emberünk néhány héttel ezelőtti képein egy nővel csókolózik, nyaralós fotók tömkelege, így szeretlek, úgy szeretlek, blabla. Megírom neki, hogy köszi, de ez ebben a formában mégsem lesz az én műfajom. Aztán nem ír többet.

Tanulság: Találkozhatnánk, valószínűleg szexre a másik mellett biztos jó lennék. Szexre kellek?!

3. tanmese

Amerre sűrűn kerékpározok, az egyik településen mindig megnéz egy helyes srác. Ő általában társasággal van, én egyedül. Nem gondolom, hogy nekem kéne kezdeményezni. Egyik alkalommal egy ismerősöm is velük van. Az ismerősnél finoman rákérdezek a fiatalemberre. Ismerősöm nem rest, neki áll randit szervezni. Gyanúsnak kellene lennie a sztorinak, mikor a srác azt üzeni vissza, hogy adott napokon ettől-eddig ott lesz, ahol mindig látom. Fel kellene merülnie a kérdésnek, hogy

a) biztos nekem kell oda mennem, ahol ő van?

b) mennyire kényelmes, ha amúgy is mindig ott van és engem kvázi odarendel?

c) mire is számíthatok, ha nem mozdul ki a komfort zónájából?

Mivel nem akarom megadni a számomat (tudom, merő paranoia), így oda lyukadunk ki, hogy rám ír facen. Tucat neve van, nem csoda, hogy én nem találtam meg korábban, mivel az ismerősömnek sem ismerőse. Néhány kérdés után jön a munkára adott reakciója, ami kimerül egy "aha"-ban. Megjöttünk, nem az én szellemi szintem. Kiderül, hogy anyuval és apuval él, épp nem dolgozik sehol, a jövőt illetően elképzelései sincsenek. Csak megnézem már tüzetesebben a profilját. Az első bejegyzésen, ami alig pár napos fennakadok. A felirat után egy szexpartner keresőre navigál. 16-26 közötti fiatal lányokat keres, akik szeretik az idősebb pasikat (ő 37). Neki fontos egy kapcsolatban a szex és nagyon szerelmes típus. Név, telefonszám, fotók... Miiiiii van?!  Nem bírom ki, rákérdezek, hogy ez mi? Őszinte gyerek, elmondja, hogy mivel a barátnőjével néhány hete megromlott a kapcsolata, így keres társat. Mondom ez egy szexpartner kereső, nem társkereső. Ír valamit, kitörli, ír, törli. Aztán nem ír. Aztán két udvarias semmit mondó mondat. Annyi legalább van benne, hogy többet nem keres.

Tanulság: nézhet ki valaki jól, ha a fejében gáz van.

Kérdés: Nekem vannak extra elvárásaim?! Vagy tényleg minden pasinak szexre kellesz?!

Szerző: Berill Shero  2017.11.07. 20:26 1 komment

Címkék: intimszféra

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr8313116804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása