Kedves Olvasóim, a cím már önmagában megtévesztő, lévén, hogy több pontatlanság is van benne.

Az első mindjárt az, hogy nem Bécsből indultam, a másik pedig, hogy nem is volt világ körüli a túra, de egy barátom nagyon kedvesen így aposztrofálta, szóval ezért lett ez a megtisztelő cím. Ezentúl a túra részleteit, leírásokat ezen a néven találjátok.

Kezdjük mindjárt az elején. Ahogy a korábbi posztban már olvashattátok, nem volt egyszerű biztosítást kötni, úgyhogy javasolom mindenkinek, jóval a túra előtt járja körbe a lehetőségeket és semmit ne hagyjon az utolsó napra. Az internetes csomag megválasztásával is akadtak gondjaim, azt a határátlépés előtti órákban aktiváltam, szerencsémre kedves ügyintézőket fogtam ki, mert az sms küldő rendszer véletlenül sem akarta az igazságot  - Ez itt a reklám helye /Telekom/.

Aztán itt van még a sátor, hálózsák, polifoam és társainak a kérdése. Mindenképp jó, ha már eleve drágább, de garantáltan vízálló cuccokat vásárolsz, hiszen nem lehet tudni, hogy mikor fog rád szakadni az ég és lesz-e lehetőséged azonnal fedett helyre menni - Murphy törvénye alapján általában pont semmi nincs a közeledben. És ha nem kegyes hozzád az időjárás, akkor azzal is szembesülhetsz, hogy néhány óra alatt 10 fokot is esik a hőmérséklet és a cuccaid nem száradnak meg másnapra sem. Vizesen meg nem annyira buli tekerni, ráadásul a táskáid is bebüdösödnek a ruhákkal együtt.

Mielőtt neki vágsz, a biciklidet is alaposan készítsd fel. Nem árt, ha egy héttel a túra előtt már semmit sem cserélgetsz rajta, mert nem fogod tudni megszokni.

Térképből nem árt, ha van papír alapúd, vagy legalább fotón a telefonodban, fényképeződön, mert az is előfordul, hogy a GPS megadja magát. Ami egy több milliós városban nem vicces.

Ha hosszabb útra mész, mindenképp kerüld el, hogy hátizsákot is kelljen vinned, mert ez több száz kilométeren keresztül nem éppen felemelő érzés.

Tanulságos volt, hogy a ruhák javát sosem vettem fel (ennek egy része az időjárásnak köszönhető), másrészt pedig volt lehetőségem mosni. Érdemes ennek figyelembevételével tervezni.

Ha valamit fel kell fogatnod, ne bízd a véletlenre, inkább több gumipók, ha lehet vegyes méretben, illetve a régieknél nem árt megnézni, hogy nem öregedtek-e el túlságosan.

Kép az összecsomagolásról és a nem épp szívderítő végeredmény indulás előtt:

20160626.jpg

20160626-2.jpg

20160629_172728.jpg

20160629-2.jpg

Szerző: Berill Shero  2016.07.26. 20:35 Szólj hozzá!

Címkék: útitárs

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr438911082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása