Először is végy valamit, amin a nagytakarítást végre akarod hajtani. Kezdd kicsiben! Mondjuk egy szerényke lakásban. Hidd el ott is lesz mit puceválni. :D

Alapszabály, legyen minél nagyobb ablakod. Mert ott árad be a fény. Azzal ne is foglalkozz, hogy ezt évi több alkalommal is meg kell(ene/illene) takarítanod. A legjobb, ha az ablakaid mindjárt a plafonig érnek. Kicsit turbózd fel, legyen rajtuk redőny, szúnyogháló, hogy legyen min gyakorolnod a tökéletes takarítási praktikát.

Mássz fel valami alkalmatosságra és első lépésként szedd le a függönyöket, majd jöhet a kímélő mosóprogram! A sötétítőt ne tedd be a fehérekkel, hacsak nem akarsz más színű függönyt, mint a korábbi. A teregetést oldd meg okosba. Lakáson belül is ér, de csak ha ki tudod feszíteni úgy, hogy ne két napig száradjon. Legjobb, ha már eleve olyan lakást veszel, ahol az erkély nagyobb, mint a szobád, így garantált, hogy a kimosott dolgok pikk-pakk megszáradnak. Kivéve, ha oda ver az eső és a szél minden szemetet odafúj. :D

Készítsd elő a vödröt, mosószeres vízzel, hogy az ablakkeretet meg tudd takarítani. Szükségeltetik még pár ócska rongy. Hurcold az egészet az első helyiségbe. Pakolj le az ablakpárkányról! Remek, ha ez meg van hozd a sufniból a létrát. Ja, hogy nincs sufni. És létra sincs. Orvosold a problémát. Áhá, szóval a boltbezárási törvény miatt vasárnap nem fogsz tudni létrát venni. Akkor hagyd az egészet a francba, napold el a következő hétvégére. Hogy esőt mondanak?! Ne foglalkozz vele, a meteorológusok mindig tévednek (Tapasztalat, kivéve, ha Te épp ablakot takarítasz). Gyakorlásképp pakolj mindent vissza az eredeti helyére. A függönyt ne!!! A koszos ablakon a frissen mosott függöny elég vacakul mutat és különben is kell valami öröm a szomszédoknak is. A hétvégére már nem fogsz elfelejteni magadra kapni valamit, mielőtt szélesre tárod az ablakot a friss tavaszi szélnek. Látod, így is lehet új ismerősöket szerezni! Már minden szemközt lakó nagypapa nevét és orvosi problémáját kívülről tudod. Persze a helyes srác sosincs otthon, mikor te pucéran rohangálsz. Legutóbb is akkor látott, mikor az arcodon az új holt tengeri, zöld iszappakolás volt, meg öreganyád hajcsavarói, pedig először azt hitted, hogy attól maradt tátva a szája, hogy milyen jól nézel ki.

De vissza a takarításhoz! Nosza, létra meg van, hétvége is, vödör is, akkor már csak az ablaktisztító folyadék kell és a rongyok. Miután a múltkor a rád sózott csodaszert két évig nem tudtad levakarni az ablakról és még véletlenül se láttál ki rajta, maradhatsz a korábban bevált márkáknál, nem kell nagyzolni. A létra tetején persze eszedbe jut, hogy az eszközöket a padlón hagytad. Lefelé kibicsaklik a bokád, ekkor jössz rá, hogy nem feltétlen a magassarkú papucsban kéne a feladatot abszolválni. Sebaj, a befáslizott bokára a zokni is alig megy rá. Vissza a létrára. Beyoncétól ellesett hátsófél riszálás, ami a fürdő takarításkor remek izomgyakorlat, a párkányon kivitelezhetetlen! És ne is integess a játszótéren a kutyás ismerősöknek, mert egyik kezeddel erősen kell markolnod az ablakkeretet, a másikkal meg sikamikálni, ha már voltál olyan botor és ráálltál a külső felére. A nylon zokni nem elég, hogy kiszakad, de ideje visszahúzni a lelógó lábad, nehogy az alattad lakó szörnyet haljon.

Igen, jól hallottad, csengettek. Bemászol a párkányról, természetesen a sietségben lerúgod a vizes vödröt, így már a perzsa szőnyeget is moshatod, bár ezt egy másik napra tervezted. Odabicegsz az ajtóhoz és.... és nem áll ott senki. Vissza a szobába. Már kétszer végighúztad a mosószeres rongyot a redőny panelein, mikor újra szól a csengő. Most már gyorsabb és ügyesebb vagy, a vödör sincs útban, de pofán vered magad az ajtót kiékelő partvissal. Sebaj, egy púp nem púp, ajtót nyitsz. Ott áll az alattad lakó, kezében egy gyönyörű csipkebugyival. Meggusztálod, aztán rájössz, hogy ez tulajdonképpen a tiéd, ez volt az, amit az előbb kifújt a szél az ablakon. Még jó, hogy nem a gyerekek hozták fel a tavalyi sáladdal együtt, ami a labdájuk mellett akadt fenn a fán. A szomszéd kajánul vigyorog és megjegyzi, hogy beszerez ő is egy ilyet, hátha a férje értékeli, mert szokta ám hallani, hogy nálad nagy sikere van a fehérneműknek, sokszor véletlenül hozzá csengetnek be, tudja ő, elég nagy itt a forgalom. Ne is foglalkozz vele, bár a frappáns válaszok csak az ajtó becsukása után jutnak eszedbe.

Kell egy kis pihenő itt a nagy izgalmakra, ezért nyugodtan ülj le a számítógép elé. Hoppá! Hogy elrepült az idő! Kezdődik a sorozatod! A takarítás megvár. Az egész jövő hétvége előtted! 

- folyt köv -

Szerző: Berill Shero  2016.04.05. 19:07 Szólj hozzá!

Címkék: mosoly

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr88554532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása