Nos, bármilyen meglepő a cím, a fentiek létező dolgok. :)
Mint tudjuk, senki sem születik mesterszakácsnak, s a gyakorlás fázisában vannak érdekesre sikeredő ételek.
Nekem a mai napig a specialitásom a lapos süti. Mindegy mit próbálok meg sütni, akár piskótát, akár kevertet, valahogy mindig lapos lesz. :) Mondjuk a titok abban van, hogy olyan régi a sütőm, hogy több levegő jön ki csukott ajtónál, mint egy nagy szellőztetéskor.:))
De vissza a címhez. Húgom párja jegyezte meg az egyik alkalommal, hogy űrvaddisznó kaja készült. Így náluk a nem túl jól sikerült fogásokat eme jelzővel illetik.
Főzeléket még életemben nem csináltam, mivel sem a párom, sem én nem vagyunk nagy főzelékesek, de aztán eljött annak is az ideje.
Idézhetném az Irigy Hónaljmirigy klasszikusát, a "Hígat főztél" (szerencsétekre ehhez még nem forgattak klipet, olyan régi :)), de ez volt vele talán a legkisebb baj. A nagyobb az volt, hogy túl ecetes lett. Emberem hős, kétszer evett belőle, s azzal biztatott, hogy legközelebb tuti jobb lesz.
Ahol lakik nem messze tőle van egy őzike tanya. A felesleges deszkákat, füvet, ilyesmit oda szoktuk kihordani. Nos, a főzelék is ott landolt... Innen a cím.... :)
Ui: Tesómmal már gyúrunk egy hasonló című szakácskönyvre, úgyhogy az előjogok minket illetnek! :))
Utolsó kommentek