Ez most inkább érdekes lesz, mint vicces.

Szóba kerültek a különböző büntetési tételek és módok.

Izraeli furcsa ítélet: Háromszoros életfogytiglan + 10 év.

Amerikai ítélet: 3204 év letöltendő. Vádlott fellebbezett, enyhítették neki 1200 évre, s a bíró hozzátette, hogy jó magaviseletért majd harmadolják! :)

Amerikában divat az életfogytiglan, plusz egy nap. Ez benne van az ottani büntetőtörvénykönyvben, aminek az a magyarázata, hogy a holttestet még 24 ó-n keresztül bent tartják a börtönben megfigyelésre, nehogy a kedves elítélt így próbáljon megszökni.

Kínai büntetőjogászokhoz is volt szerencséje az oktatónak, s megkérdezte, hogy mégis átlagban hány embert végeznek ki náluk? A jogászok összenéztek, lesápadtak. Emberünk azt hitte rosszul kérdezett, valamit félre értettek, ám miután más formában is feltette a kérdést, azt válaszolták rá, hogy ezt az egész országban kb. 12 ember tudja, mert ez az egyik legszigorúbb államtitok. Valószínűleg mivel túl sok kivégzés van....

Mellesleg meg arra a kérdésre, hogy mi van, ha ártatlan embert végeznek ki, a kínaiak egyöntetűen azt mondták, hogy a kínai bíró nem téved...

Na ott se szeretnék elítélt lenni!

Szerző: Berill Shero  2011.11.03. 05:49 Szólj hozzá!

Címkék: mosoly

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr453305434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása