Kedvesemmel Pécsett is időztünk egy kicsit.

Mióta megújult a város meseszép lett! Ahhoz, hogy az ember mindent megnézzem nem elég 1-2 nap, még úgysem, ha szakszerű az idegenvezetés.

A kirándulást mindjárt a legmagasabb ponttal, a Jóságos Sárkánynak nevezett Tv toronnyal kezdtük. Nekem tériszonyom van, úgyhogy kapaszkodtam ám a párom kezébe rendesen odafent. Nyitott kilátó, 73 méter magasan, s a szél is rendesen fúj odafent.

DSCF2743 TV torony.jpg

 

 

 

A toronyba lifttel lehet feljutni, s ahol a lift megáll, egy étterem várja az odalátogatókat, ami nem éppen olcsó. A torony lábánál korábban több szórakozóhely is üzemelt, ám ezek most üresen árválkodnak sorsukra hagyatva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A város irányába van egy szabadtéri kilátó is, ahol szinte majdnem ugyanazt látni, mint a toronyból. Innen fényképeztem nektek az öngyilkosok kedvenc helyét, ami szomorú, hogy erről híres és nem pedig arról, hogy ez Pécs legmagasabb épülete.Úgy volt, hogy a közigazgatási hivatalok költöznek az épületbe, de jó ideje üresen áll, átadva magát az enyészetnek.DSCF2752.jpg

Szerző: Berill Shero  2012.09.07. 11:48 Szólj hozzá!

Címkék: útitárs

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr794733595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása