Mostanában szívesen nézek magyar filmeket is. A thrillernek beharangozott Hurok például remekbe szabott volt, helyén a jó kis formai elemekkel. Ezt a fenti filmet tinithriller/drámaként aposztrofálták. Kíváncsian vártam.

Remélem legközelebb sikerül meghalnod elég ütős filmcím. A film is kitesz magáért, de mégsem thriller. Főhőse a naiv, de jó szándékú anime rajongó Eszter, aki mégis kellően vagány ahhoz, hogy lila hajjal járjon iskolába. Természetesen kihegyeződik a film a bullyingra, bár kevésbé hangsúlyos a sulin belüli klikkesedés, mint az amerikai filmekben/iskolában. Eszter félreérti az angolt tanító Csaba bá' figyelmét, beleszeret a házas férfiba. Amikor a férfi bejelenti, hogy családjával együtt külföldre költözik, Eszter összetörik. Ezzel kezdődik az a történet, amely a végén tragédia szélére sodorja a tizedikeseket. A film nagyon magyar. Remek érzékkel lavíroz a feszültségkeltéssel az ember idegein, még akkor is, ha nem pörögnek túl gyorsan az események. A tinik olyanok, mint a valóságban. Esetlenek, nagymenők, hülye gyerekek. Vannak benne nagyon szuper jelenetek, ahol ízelítőt kaphatunk például a szülői viselkedésmintákból is.

A sztori először csak Eszter oldaláról bontakozik ki, majd vele párhuzamosan egy másik szereplő is megjelenik, ugyanabban az idősíkban másképp reagálják le a történéseket.  Az egyik esemény generálja a másikat. Ami kicsinyes bosszúnak indul, lavinát gerjeszt. A végkifejlet borítékolható, de a filmnek mégis úgy van vége, hogy nem kapjuk meg a feloldozást.

Amiatt, hogy thrillernek harangozták be, nekem egy kicsit csalódás volt, de összességében tetszett, 8 pontot ér.

És ami még szebb, sikerült matiné időben egy komplett iskolai csoporttal megnézni. Kulturáltak voltak, egymást bevárva, nem letaposva foglalták el a helyüket, a mozgássérült, kerekesszékes osztálytársukat székestül felvitték a terem közepéig, ahol segítettek neki átülni a moziszékbe, majd a kezébe adták a neki vásárolt üdítőt és kukoricát. Ez a jelenet pedig simán megérte a 10 pontot.

 

Szerző: Berill Shero  2018.10.10. 19:55 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://berillshero.blog.hu/api/trackback/id/tr7014279917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása